Kuva: nepalidevu

Totuushierarkiat ovat olleet kiehtova aihe minulle jo pidempään.

Totuushierarkia on tietynlainen tapa katsoa maailmaa ja varmistua tai päästä selville totuudesta. Esimerkiksi matematiikka voi olla totuushierarkia, koska matematiikan avulla pystyy varmentamaan asioita.  Yhtä lailla esimerkiksi hyvät kysymykset voivat olla menetelmä ja niiden vastausten vaikkapa psykologinen analysointi voi olla totuushierarkia.

Myös esimerkillinen toiminta voi olla totuushierarkia. Voimme verrata esimerkillistä toimintaa ja toimintaa joka ei ole sellaista keskenään ja huomata, että toisin tehtävää vielä riittää.

Jokaisessa ihmisessä on suorastaan Jumalallista potentiaalia. Maallinen tehtävämme on löytää tuo potentiaali ja muuttaa se todeksi. Toiset löytävät ja saavat lahjansa esiin nopeammin. Toisilla se voi olla pidempi ja tuskaisempi tie. Sitä pidempi ja tuskaisempi taival on, sitä lahjaa osaa arvostaa ainakin sitäkin suuremmin.

Mm. uudessa testamentissa esiintyvä hahmo Kristus on kuvaus täydellisestä ihmisestä. Hänestä voimme saada voimaa ja esimerkkiä miten toimia erilaisissa tilanteissa.

Yksinkertaisella kysymyksellä: ”mitä Kristus tekisi tässä tilanteessa´?” – voi saada yllättäviäkin ideoita ja oivalluksia siihen miten vaikeana hetkinä voi toimia taitavasti.

Kristuksen kautta myös maailmaa alkaa näyttää erilaiselta ja kirkkaammalta. Kristukseen liittyy paljon lupauksia paremmasta huomisesta.

Mutta voimme myös maallisemmassa muodossa kysyä huolien tai murheiden painamana: mitä jos kaikki sittenkin järjestyy ja jotain hyvää on tapahtumassa minulle?

Iloista ja optimista illan jatkoa!

Janne