Kuva: Sansón matando al león – Pedro Pablo Rubens 1628 (public domain)

Inspiraatio sanan etymylogia juontaa juurensa jumalalliseen vaikutuksen alla olemiseen.

Viime viikkoina olen pyhien kirjoitusten tutkimisen, toiminnan ja kokemuksen seurauksena ymmärtänyt aivan uudella tavalla inspiraation jumalallisen vaikutuksen alaisena toimimisena.

Raamatun tarinoissa Jumalan hengen alaisena toimiminen tuo ihmeellisiä voimia. Esimerkiksi Tuomarien kirjasta löytyy useita tällaisia esimerkkejä, joista omaan mieleeni on painunut Simsonin tarina (Tuom. 13-16). Simson oli syntymästä saakka Jumalan nasiiri eli Jumalalle vihkiytynyt henkilö. Vihkiytymiseen liittyi käsky olla kajoamatta hiuksiin. Simson oli poikkeuksellisen vahva henkilö ja tämä korostui Herran hengen vaikutuksen alaisena Simsonilla. Erään kerran hän mm. repi leijonan kappaleiksi paljain käsin hengen vaikutuksen alaisena (Tuom. 14:6).  Simson kuitenkin menettää tarinassa voimansa, koska häneltä leikataan hiukset ja näin hän rikkoi lupauksensa Herralle. Siitä lähtien kun Simson menetti voimansa, häntä nöyryytettiin pahemman kerran. Hän rukoilee Jumalalta vielä kerran voimia ja näin hän saa vielä kerran kostonsa.

Simsonin hahmo on ristiriitainen, mutta tarina kuvaa mielenkiintoisella tavalla sitä voimaa minkä Herran henki voi meissä saada aikaiseksi.

Herran hengen vaikutuksen alaisena toimiminen ei ole pelkkää toimintaa, se on sellaista toimintaa jossa mieli, keho ja henki ovat kaikki mukana ja sen seurauksena saa enemmän aikaiseksi.

Inspiraatio alkaa sen Herran tahdon mukaan elämisestä ja ottamalla hänet mukaan elämäämme. Siinä riittää opittavaa koko elämäksi, mutta paras aika aloittaa o nyt: https://www.tulkaakristuksenluokse.org/

Iloa ja energiaa!

Janne