Ihminen elämänmuotona ja laajemman myös kaikki elämänmuodot selviytyäkseen ensin keskittyvät olennaiseen.

Ihmisenä selviytymisen eli aivan akuuttien perustarpeiden kuten hengittämisen, juomisen, ravinnon ja lämmön jälkeen herää kysymys korkeammista tarpeista kuten sosiaalinen yhteenkuuluvuus ja ainutlaatuisuus. Mikäli nämä tarpeet ovat ok tolalla, niin alkaa kiinnostaa laajemminkin asiat kuten kasvut ja antaminen.

Matkalla tarpeiden korkeimpaan koettuun täyttymyksen muotoon keskittyminen on avain roolissa, aivan kuten se oli matkan aivan alussa. Se mihin me keskitymme, se meitä määrittää.

Oikean keskittymisen saavuttamiseksi, oikeat kysymykset ovat olennaisessa roolissa.

Esimerkiksi tänään tutkin valuuttoja kuten euroa ja Yhdysvaltojen dollaria bitcoin kirja projektia varten. Tajusin, että oikeasti valuutat ovat tällä hetkellä kupla. Erityisesti Yhdysvaltojen dollari. 35 % kaikista $ mitä on olemassa, on luotu tämän 2020 vuoden aikana. Lisäksi koska maailmantalous on pitkälti $ ympärillä pyörivää, niin on vaikea löytää sellaista asiaa johon tuo toiminta ei liittyisi.

Tietoisena oleminen vaatii keskittymistä. Keskittyminen vaatii ponnistelua.

Palkkiot ovat sen arvoisia. Tietoisena voit erottaa esimerkiksi sen mikä on totta, siitä mikä ei ole totta. Sitten kun jaksat keskittyä siihen mikä on totta ja hylätä sen mikä ei ole totta, niin elämä alkaa hymyillä.

Totuus on ymmärrettävissä. Se tuntuu yksinkertaiselta, ainakin kun sen lopulta ymmärtää. Silloin kun sen ymmärtää, niin voi olla vaikea muistaa kaikkea sitä ponnistelun määrää mitä sen ymmärtäminen oikeastaan vaati.

Totuuden etsiminen kannattaa. Ja siihen keskittyminen kannattaa.

Iloista ja energistä illan jatkoa!

Janne