Posin kautta ajattelu keskittyy ensin kohtaamaan tosiasiat. Sitten seuraavaksi ajattelussa keskitytään sen näkemiseen mikä tosiasioissa ja vallitsevassa nykytilassa on myönteistä. Tässä ajattelussa yhtä tärkeää kuin se mihin keskittyy on se mihin ei keskity.

On ainoastaan yksi hetki millä on merkitystä ja se on nykyhetki. Nykyhetkessä voit muuttaa kohtaloasi ja valita kohtalosi. Voit vapautua menneen vankilasta ja laskeutua alas tulevaisuuden pilvilinnoista. Voit heittää huolesi ja murheesi alas, voit päästää irti siitä mikä meni jo. Ole läsnä, ole nyt.

Huomiosi on yhtä kuin ”aika” niin kuin me sen ymmärrämme. Aika on jatkumo. Aikaa ei ole olemassa, on kokemus ajan kulusta. Kokemusta hetkien virraksi me kutsumme ajaksi ja mittaamme sitten taivaankappaleiden liikkumisnopeudella avaruudessa.

Kaikki mitä sinulla on nyt, on tullut sinulle aika- ja tila-avaruudessa. Tietenkään sinä et mitään omista. Kuvitelma omistamisesta on harha. Samalla tavalla kuin on kuvitelma omasta pystyvyydestä tai omasta pystymättömyydestä.

Kaikki me seisomme jättiläisten olkapäillä, näimmepä sitä tai emme.

Kulttuurihistoriallisessa jatkumossa eläminen on mielestäni valtavan ihanaa. Vaikka asian voisi tulkita merkityksettömäksi, niin sitä se ei pohjimmiltaan ole. Nietczhe totesi jumalan olevan kuollut ja, että me olemme sen tappaneet. Hänen kanssaan en lähde väittelemään, mutta ainakin me voimme tehdä jotain mikä tekee maailmasta hiukan paremman paikan juuri nyt.

Huomiollamme on väliä ja sillä miten sitä käytämme nyt. Kaikki mikä on nyt, on peräisin jostakin. Kaikki valintamme siitä mitä siis teemme tai emme tee ovat merkityksellisiä niin merkityksellisiä kuin ymmärrämme niiden olevan.

Sitä enemmän annamme merkitystä omille valinnoillemme, sitä enemmän niillä on merkitystä. Kaikki asiat liittyvät kaikkeen ja sinä voit oppia jatkuvasti miten syvästi ne liittyvät kaikkeen näkemällä vaivaa ja ymmärtämällä.

Elämässä ei ole sattumia ja tämä jos jokin kutsuu tunnetta, johon suomenkielellä hädin tuskin löytyy mitään vastaavaa sanaa: awe. Syvä kunnoitus, jotakin suurempaa kohtaa. Kohottautumista korkeammalle, hetki hetkeltä kunnes emme enää jaksa ja sitten ryhdymme lepoon.

Iloista ja energistä nykyhetken jatkoa!

Janne