Ihminen on tarveohjattu olento.

Menemme kuitenkin äärimmäisiin mittoihin sen tekemisen välttämiseksi, mikä olisi välttämätöntä. Tämän kaltainen toiminta kiteytyy ajatukseen: “parempi tuttu helvetti, kuin tuntematon taivas.”

Tykkäämme tutuista asioista, tutusta kärsimyksestä. Tykkäämme tutuista asioista niin paljon, että olemme valmiita pysymään siinä, emmekä mielellämme muutu ollenkaan ellei ole aivan pakko. Pakko tarkoittaa niin dramaattista olosuhteen muutosta, suorastaan kriisiä, että sitten ryhdymme tämän muutoksen tarpeellisuutta pohtimaan.

Mikäli muutos ei ole kriisi, muutos ei ole todellinen.

Järjestä itsellesi siis kriisi. Sitä sinä oikeasti tarvitset.

Syvin perustarve on levon tarve. Se on yksttäinen tekeminen mikä hyödyttää sinun kaikkia muita kehon ja mielesi osa-alueita. Mikäli et saa kahdeksaa tuntia yössä unta, niin mieti miksi et saa ja yritä uudelleen.

Valveilla ollessamme päiväl sisällä perustarpeista tärkeitä on riittävä happi ja hengitys. Osaatko sinä hengittää syvään? Ja hengitätkö syvään koko keuhkoillasi? Aamu on hyvä aloittaa tällaisella harjoituksella.

Toinen on neste. Juo riittävästi vettä. Sitten tulee ravinto. Syö laadukasta ja monipuolista ravintoa. Mikäli et tiedä mitä se sellainen on ala ottamaan selvää. Esimerkiksi Tom Rathin kirja Eat, Move, Sleep on helppolukuinen ja idearikas teos tähän.

Liikunta. Kehoasi joka päivä. Itseasiassa aamu olisi hyvä  aloittaa tällä. Samoin koko päivän aikana kehoa on hyvä saada liikkeelle, jos ei muuten niin kävele ne portaat. Minä kävelen portaat ja asun 11. kerroksessa. Uskon, että sinäkin pystyt ne portaat kävelemään mikäli olet perusterve ihminen.

Näiden asioiden jälkeen todennäköisesti tiedät myös mitä sinun täytyy tehdä. Todennäköisesti haluat tehdä jotain omaan tai läheistesi selviytymiseen ja toimeentuloon liittyvää.

Todennäköisesti tiedät mitä sinun pitäisi tehdä, nyt ei kannata sen enempää ajatella tai puhua siitä. Kannattaa kääriä hihat ja alkaa tekemään. 

Iloista ja energistä illan jatkoa!

Janne