Luetko kirjoja? Kirjojen lukemisessa itsessään ei ole mitään ihmeellistä. Ainoastaan mikäli et lue, niin olet auttamattomasti takamatkalla niihin ketkä lukevat ja osaavat valita kiinnostavaa luettavaa.

Kirjoista löytyy ihmiskunnan kirkkainta ajattelua kaikilta aikakausilta tallennetussa muodossa. Tietenkään kaikkea kirjojen kansiin ei ole kaapattu, mutta enemmän mitä sinä pystyt elinaikanasi lukemaan vaikka yrittäisit. Unescon datan mukaan nimittäin noin 2,2 miljoonaa kirjaa julkaistaan vuosittain 123:ssa maassa. Oikeasti maita on enemmän ja luku vaihtelee vuosittain. Lisäksi teknologisen edistymisen takia kirjan julkaiseminen itsessään ei ole mikään laadun tae.

Mikäli lukisit vaikka 50 kirjaa vuodessa kuten minä niin saisit käyttää aika tarkkaa harkintaa valitessasi, että mitä teoksia luet. Paras lukuvinkki minkä voin antaa on tämä: lue ainoastaan kiinnostavia kirjoja. Jätä tylsät kirjat kesken. Voi olla, että kirjasta tulee joskus uudelleen kiinnostava – tai sitten ei. Sinun huomiosi on ainoastaan äärimmäisen kiinnostavien kirjojen arvoista. Voin myös luvata, että sinua kiinnostavista aiheista on kirjoitettu äärimmäisen kiinnostavia kirjoja. Sinä et vaan vielä tiedä sitä tai niistä.

Kirjojen lukeminen treenaa sinun mieltäsi. Käytännössä sinun aivosi alkaa mallintamaan kirjoittajan ajatusprosessia kirjaa lukiessa. Näin ollen sinä voit olla vaikka Oscar Wilde, Ernest Hemingway, Helen Keller tai kuka tahansa muu kirjailija tai ajattelija.

Napoleon Hill on opiskellut rikkaita ihmisiä ja kirjoittanut siitä parikin kirjaa. Mm. Laws of Success ja Think and grow rich. Huomaatko: Ajattele ja kasva rikkaaksi. Oikeastaan ajattelussa on kyse enemmän kuin lukemisesta. Siinä kyse kirjojen sisällön opiskelusta ja sitten soveltamisesta sinun omaan elämääsi. Mikäli alat opiskelemaan kirjoja ja sitten soveltamaan niitä omaan elämääsi niin ainakin mielesi vaurastuu ideoilla ja ratkaisuilla.

Sitä kestävämpiä ideoita ja ratkaisuita sinä kykenet ajattelullasi ja mielelläsi tuottamaan – sitä vahvemmassa asemassa sinä olet.

Iloista ja energistä illan jatkoa!

Janne

P.s. Tilannekuvaa ja ideoita siihen miten voit vaurastua tällä viikolla voit lukea osoitteessa Pahan Päivät Profeetat projektin verkkosivuilta: www.profeetat.com