Filosofia eli tiedon rakastaminen on ratkaiseva taito elämässä. Se määrittää sen millainen ihmis- ja maailmakuva meillä on ja miten me suhtaudutaan niiden päivittämiseen esimerkiksi: ollaanko me avoimia päivittämään ihmis- ja maailmakuvaamme uuden tiedon valossa vai lukkiudutaanko me aikaisemmin muodostettuihin kuvitelmiin ja pidetään niitä riittävinä.

Sinun suhtautuminen elämään ylipäätään on kiinni mitä sinä ajattelet sinun mahdollisuuksista elämässä ja elämän mahdollisuuksista tarjota sinulle. Asenne syntyy sinun filosofiasta eli siitä miten…:

  • …sinä ymmärrät itseäsi?
  • …sinä tutkit ihmisiä, maailmaa ja itseäsi?

Filosofiassa tieto on oleellisessa osassa. Onko tieto hyödyllistä mikäli se ei ole totta? Valheet eivät paranna omaa ja muiden ihmisten hyvinvointia, joten se ei ole hyödyllistä. Tiedon täytyy pohjautua siihen mikä on totta ja mikäli tieto ei ole totta, niin sitten voidaan ainakin oppia siitä mikä on totta ja päivittää käsitystä myöhemmin. Olennaista olisi siis löytää mikä on totta ja mikä ei ole totta. Tiede on menetelmä tähän ja tiede menetelmänä pyrkii todistamaan tiedon vääräksi. Mikäli tiedon vääräksi todistamisessa ei onnistuta, voidaan todeta tiedon olevan paikkaansa pitävää.

Taitava filosofia testaa sitä mikä on totta mikä ei ole. Rakasta totuutta ja rakasta tietoa, koska sinun ajattelusi rakentuu sen pohjalle mitä sinä ymmärrät ja asenne puolestaan on tiedostamatonta ja myös tietoista ajattelua.

Voit valita asenteesi tietoisesti valitsemalla tietoisesti sen miten suhtaudut nyt tulevaan ja miten suhtaudut ylipäätään siihen mitä tiedät ja mitä tietoa opit ihmisistä ja maailmasta.

Iloista, energistä ja filosofista illan jatkoa!

Janne