mountain-bike-3672924_640.jpg

Kärsimme ego-inflaatiosta. Siitä kuvitelmasta miten hyviä olemme ja mitä kaikkea ansaitsemme. Koska kuvittelemme olevamme niin tärkeitä ja erinomaisia, emme kykene etenemään. Emme kykene riittävällä ja realistilla nöyryydellä kohtaamaan nykyhetkeä ja näkemään omaa tilannettamme sellaisena kuin se on.

Meillä on jo nyt enemmän mitä ansaitsemme ja olemme kiittämättömiä siitä.

Meidän tulisi rakastaa nykyhetkeämme ja sitä kaikkea ymmärrystä mitä meillä on.

Meidän tulisi tajuta, että okei: minulla ei ehkä ole sitä mitä haluan (vielä). Minulla on kuitenkin se mitä tarvitsen.

Sinulla on siis se mitä sinä tarvitset saavuttaaksesi sen mitä haluat, jos olet valmis uhraamaan sen eteen mitä haluat. Jokaista kyllä päätöstä eli halua, täytyy suojella tuhannella ei päätöksellä. Mistä sinä olet valmis luopumaan sen eteen, että saat jotakin mitä haluat?

Atleetti joka haluaa saavuttaa jotain saa poissulkea monta muuta elämän osa-aluetta. Juhliminen saattaa jäädä toistaiseksi vähemmälle, kun harjoittelu kutsuu.

Samalla tavalla kirjailija, joka haluaa saada kirjan kirjoitettua, joutuu kieltäytymään monesta kutsusta ja riennosta. Joutuu tekemään monia valintoja, saadakseen kaiken kehon ja mielen energian palvelemaan sitä yhtä haluttua tavoitetta.

Sitten me yritämme ja teemme. Kohtaamme vastoinkäymisiä. Haasteet tuntuvat liian raskailta. Emme näe riittävästi vaivaa ja koemme olevamme heikkoja haasteen edessä. Este on se paino joka meidän täytyisi kyetä nostamaan. Miten painonnostaja suhtautuisi painoon? Painnonnostaja ensin harjoittelisi toistuvasti hiukan pienemmillä painoilla ja rakentaisi omaa painnostokykyään.

Samalla tavalla sinun täytyy harjoitella ja vahvistaa omaa toimintakykyäsi halutun asian edessä.

Shonen animesta, joista esimerkkeinä vaikkapa tunnettu Dragon Ball -sarja. Mitä tällaisissa sarjoissa sankari tekee kohdatessaan ylitsepääsemättömän vastustajan tai haasteen? Tietenkin he aloittavat salaisen harjoitteluohjelman mestarin ohjauksessa.

Keskittyminen tarkoituksenmukaiseen, tavoitteeseen tähtäävään harjoitteluun ja tiheä palautelooppi harjoittelussa on avain. Sitten tarvitaan vaan vaivannäköä, tekemistä ja uskoa valittuun menetelmään.

Mieti mitä haluat saavuttaa. Päätä suunta. Etsi valmentaja. Usko. Toteuta.

 

Energistä lauantaita!

 

Janne

 

P.s. elämässä et saa välttämättä mitä haluat. Saat sen mitä tarvitset. Voit kuitenkin yrittää ja yrittämällähän se selviää 😉

P.p.s. Yrittämällä jotakin tosissaan, opit ainakin jotain itsestäsi ja mikäs sen arvokkaampaa kuin itsensä tunteminen?