the-nature-is-stronger-695013_640.jpg

Teemme joka hetki valintoja siitä mitä me haluamme vahvistaa. Se mille annamme huomiomme, se vahvistuu.

Voimme siis joka hetki valita joko vahvistua, jos niin haluamme.

Valitsemme prioriteeteista, valitsemme niistä asioista mitkä näemme tärkeimmiksi. Valitsemme joka hetki sen minkä koemme kaikkein tärkeimmäksi.

The Matrix elokuvan alussa kun Neo saa viestin tulla sillan alle noudettavaksi ja hän tulee uteliasuudestaan. Neo nousee autoon ja muuttaa pian mielensä koska Switch kääntyy etupenkiltä ja osoittaa käsiaseella Neoa ja kehottaa Neoa nostamaan paitansa. Neo on nousemassa autosta kun Trinity ottaa vielä hihasta ja muistuttaa ”Neo, sinä olet tuon tien jo nähnyt…”

Samalla tavalla me elämässämme toistamme kaavoja jotka olemme jo nähneet. Mikäli haluamme saada erilaisia tuloksia elämässä aikaan, meidän täytyy ottaa riski.

Riski on kuitenkin näennäinen. Kaamein riskihän olisi nimenomaan elää samaa päivää ja ennustettavaa elämää päivästä toiseen. Pelkäämme robotteja, mutta eikö robotin osa ole juuri toistaa monotonisesti sitä mitä muut käskee?

Orjakin voi olla vapaampi kuin vapaa mies kun hän oivaltaa missä oikea vapaus oikeastaan onkaan.

Oikea vapaus, päätökset ja niiden päätösten seuraaminen.

Elämä on tilaisuus harjoittaa omaa voimaamme ja vapauksiamme. Ottamalla enemmän vastuuta, saamme enemmän vapauksia. Vapaus ja vastuu kulkevat käsikädessä.

Täytyy ottaa se riski ja vastuu sen riskin toteutumisesta. Joskus se riski toteutuu. Riskin ja sen toteutumisen välissä on kuitenkin paljon vapauksia tehdä asialle jotain, tehdä tekoja jotka estävät tuon riskin toteutumisen.

Kysymys kuuluu: mitä tapahtuu jos riski toteutuu? Menetkö rikki? Vahvistutko? Yrititkö, menit rikki ja silti vahvistuit?

Lue seuraava blogini: Mikä on sinun suhteesi stressiin?