eye-3805227_640.jpg

Älä keskity asioihin joihin voit vaikuttaa. Keskity asioihin joista voit päättää. Päätä ja tee, niin yksinkertaista elämä on.

Mistä asioista sinä voit päättää? Mietippä hetken aikaa.

Asiat joista voit päättää eivät ole muissa ihmisissä ne ovat sinun ajattelusi tasolla.

Vapaus valita on hetkessä.

Voit päättää omat arvosi.

Voit päättää mihin kiinnität huomiosi.

Voit päättää mitä kuvittelet.

Voit päättää mitä tahdot ja tavoittelet.

Voit päättää omasta tunnosta – toimiakko sen mukaan vai ei?

Saat ärsykkeitä ympäristöstä – sinulle tulee luontainen taipumus toimia ja reagoida. Toimitko niiden mukaan? Ensimmäinen oivallus on olla toimimatta ensimmäisen reaktion mukaisesti. Vedä syvää henkeä.

Mieti 1 – 2 muuta vaihtoehtoista tapaa toimia. Mieti mikä olisi oman tahtotilasi mukaisesti paras tapa toimia. Ota kaikki aika minkä tarvitset. Olet oman aikasi lähde.

Itseasiassa kaikki aika mikä meillä on syntyy nyt. Viisaat teot nykyhetkessä luovat aikaa. Olet siis aikakone.

Kun nyt teet viisaan valinnan, sinulla on siis enemmän aikaa, koska sinun ei tarvitse korjata taitamatonta tekoa sekä siitä seuranneita vaikutuksia. Seuraavat vaikutukset usein vieläpä kertautuvat.

Keskity siis siihen mistä voit päättää ja tee viisaampia päätöksiä.

Toimi myös niiden päätösten mukaan.

Tee tästä viisaasta tavasta tehdä päätöksiä tapa. Suojele omaa päätöksentekotapaasi.

Se mihin keskityt se vahvistuu. Mikäli keskityt tärkeimpiin asioihin ja niiden tekemiseen, niistä tulee totta elämässäsi.

Muut ihmiset ovat ulkopuolellasi. Jopa oma kehosi on osittain päätöksentekosi ulkopuolella. Tietoisuutesi on vain osa kokonaisuutta. Muutenhan kehomme toimisi juuri niin kuin me tahdomme suorittaen tismalleen toiminnot kuin me haluaisimme. Harvapa meistä siltikkään saa täsmälleen niitä asioita tehtyä sellaisella tasolla kuin tahdomme. Harva meistä maalaa kuin vaikkapa Leonardo da Vinci. Saatamme olla hyviä ja jopa mestarillisia jossakin, silti olemme rajallisia monissa muissa asioissa. Voimme kuitenkin oppia instrumentin – kehomme keskittymällä siihen mistä me voimme päättää.