home-2609600_640.jpg

Olet se mitä teet toistuvasti.

Jokainen teko on valinta.

Tavat ovat ’automaattisia’ valintoja. Osa tavoista on liha- ja kehomuistissa saakka.

Helpoin tapa vahvistaa tiettyä haluttua piirrettä, on alkaa toimimaan sen piirteen mukaisesti. Tätä William James tarkoitti sillä lauseella: ”jos tahdot hankkia jonkin ominaisuuden, toimi kuten sinulla olisi se jo.”

Minkiälainen ihminen sinä haluat olla? Toimi tänään sen mukaisesti.

Esimerkiksi, minä saatan kysyä itseltäni pitkän päivän jälkeen: olenko minä mielummin sellainen ajattelija tai kirjoittaja ihminen vai en? Mielummin minä olen sellainen kun en ole. Olen mielummin kirjoittaja tai ajattelija, koska sen polun olen tietoisesti valinnut ja sitä polkua olen kulkenut kohta kolme vuotta.

Tietenkin tykkään jatkuvuudesta. Tykkään myös olla mielummin jotakin muuta kuin, että ei mitään.

Identiteetti on sekä lahja, että kirous. Me voimme valita oman identiteettimme kunhan vaan toimimme tietyn asian mukaisesti riittävän kauan.

Mikäli tahdot olla hyvä ihminen, tee hyviä asioita.

Mikäli tahdot olla ahkera, tee asioita ahkerasti.

Mikäli tahdot kirjoittaa kirjan, ala kirjoittamaan joka päivä.

Elämä ei ole rakettitiedettä.

Tekemisellä on seuraukset. Jos tahtoo lukea kirjan, niin kannattaa varmaan avata se. Ihmiset kenellä on eniten keskeneräisiä kirjoja, lukevat myös eniten todennäköisesti. Tekeminen täytyy aloittaa ja saattaa loppuun, kumpikaan ei yksin riitä.

Toimi niiden ominaisuuksien mukaan, mitä tahdot itsessäsi nähdä.