Ihmismieli on yhdellä sanalla ihmeellinen: kykenemme olemaan itsevarmoja ilman minkäänlaisia perusteita. Usein jopa varmuus korostuu silloin kun tiedämme asioista vain vähän ja sitä enemmän tiedämme, sitä epävarmemmiksi tulemme.

Yksi mielenkiintoisimmista mielessä ilmenevistä ilmiöistä joka myös liittyy varmuuteen on unohtaminen. Unohdamme asioita ja yhteyksiä jatkuvasti ja olemme täysin vakuuttuneita, että ne ovat meille uusia.

Unohtaminen on entropian voima. Osittain unohtaminen palvelee tarkoitusta luodan tilaa jollekin uudelle. Osittain unohtaminen ja väärät muistot joita mielemme synnyttää jatkuvasti täyttämään välejä aiheuttaa kärsimystä meille ja muille.

Parhaimmillaan muistaminen on merkityksellistä, koska se luo järjestystä ja järjestys tuntuu turvalliselta kaoottisessa maailmassa.

Muistaminen menee selvillä olemisen ja vaivannäön kategoriaan. Kun näet tarpeeksi vaivaamuistaaksesi tärkeät asiat, sinä muistat ne lopulta.