spider-web-2497939_640.jpg

Ihminen unohtaa tekemisensä merkityksen yli ajan väistämättä. Unohtaminen on entropiaa, joka uhkaa järjestystä. Kun muistaa mitä tehdään ja miksi tehdään, niin tekeminen on helppoa.

Unohtaminen pätee sekä yrityksiin, että yksittäisiin ihmisiin.

Se pätee myös sinuun.

Tiedätkö sinä elämäsi tarkoitusta? Miksi sinä elät?

Jos sinä tiedät, todennäköisesti olet pohtinut asiaa. Olet tehnyt jotakin.

Jos sinä et tiedä, et todennäköisesti ole pohtinut asiaa riittävästi tai nähnyt vaivaa sen kirkastamisen eteen.

Elämäsi tarkoitus on se mitä sinä sillä valitset tehdä. Valinta voi olla vaikkapa kasvattaa omaa ja muiden ihmisten hyvinvointia. Seuraava asia mihin täytyy ottaa valinnoissa kantaa: millä aikajänteellä? Lyhyen aikavälin hyvinvointi voi tarkoittaa pahoinvointia hetken kuluttua. Kestävä hyvinvointi sen sijaan tarkoittaisi, että sinä ja muut ihmiset voitte jatkuvasti paremmin yli ajan.

Robert Kiyosakin kirjassa Rikas Isä, Köyhä isä on kiteytetty hyvin esimerkiksi työn merkitys: työ on lyhytnäköinen ratkaisuun ongelmaan, joka vaatii pitkän aikavälin ratkaisua.

Samalla tavalla meidän tulisi ajatella elämäämme: pitäisi löytää pitkän aikavälin kestäviä ratkaisuita eikä tyytyä lyhyen aikavälin ratkaisuihin.

Se mitä me teemme ei tulisi saada meitä unohtamaan sitä miksi me teemme. Se miksi me teemme asioita on paljon tärkeämpi kuin mitä me teemme. Miksi asioita tehdään on se perimmäinen syy ja tarkoitus. Välillä on syytä pysähtyä ja pohtia: onko tämä mitä minä teen edelleenkin se paras tapa vai onko olemassa fiksumpia vaihtoehtoja.