Motivaatio vs. säännöllinen tekeminen (alkuperäinen kuva Liz Fosslien)
 1. Aloita selkeä päämäärä mielessäsi
  Konkretisoi päämäärä mahdollisimman selkeäksi ja tee se visuaaliseksi mikäli mahdollista. Iso päämäärä kannattaa olla näkyvillä esillä matkan varrella ja liittää se myös pienempiin välietappeihin.
  Edistyminen kohti merkityksellistä tavoitetta vahvistaa kahta erityistä motivaation kokemusta: edistymisen- ja hallinnantunnetta.,
 2. Pura päämäärä päivittäiseksi tekemiseksi. Aseta myös tarpeen mukaan viikottaisia, kuukausittaisia ja vuosittaisia välietappeja. Älä luota motivaatioon, vaan pyri luomaan toistuvia tapoja, tilivelvollisuutta ja helppoutta.
  Elämässä parhaiten etenee kun tekee asioita säännöllisesti ja toistuvasti. Henkilökohtaisesti ja työelämässä tuotteliaimpia ajanjaksoja ovat olleet ne, joissa olen keskittynyt toistuvaan tekemiseen ja en ole keskittynyt odottamaan motivaatiota.
  Säännöllisesti aloitin kirjoittamaan blogeja vuonna 2016 kun sain Seth Godinin Linchpin kirjasta ajatuksen, että jotain pitäisi joka päivä alkaa tekemään. Sittemmin blogeista nostin kunnianhimon tason kirjoihin, joita olen saanut jo kaksi kertaa kirjoittaa.
  Myös töiden parissa toistuvat tekemiset ja tekemisen mittaaminen on ollut ensisijaisen tärkeä rooli onnistumisissa.
 3. Aloita ja tee heti, edes 5 minuuttia on jo edistystä
  On ihmeellistä miten pienistä teoista lopulta syntyy suuria tuotoksia. Suurin syy sille, että asiat eivät edisty on siinä ettei niitä aloitettu, tai ettei niitä viety loppuun.

Iloista ja energistä päivän jatkoa!
Janne


P.s. haluatko oppia aiheista lisää? Tässä pari teosta jotka kannattaa lukea:
1. Atomic Habits, James Clear (suom. Pura tavat atomeiksi)
2. The 7 Habits of Highly Effective People, Stephen Covey (suom. Tie menestykseen)