Kun keskitymme kaikista oleellisimpaan poissuljemme monta muuta vähemmän merkityksellistä asiaa.

Meidän täytyy todella itse oivaltaa mikä on meille henkilökohtaisesti kaikista merkityksellisintä ja mikä ei, jotta voimme luopua siitä mikä ei ole merkityksellistä ja keskittyä siihen mikä on. Tämä ei ole kertaluontoinen tapahtuma, vaan toistuvaa tekemistä.

Itselleni laajat kiinnostuksen kohteet ja uteliaisuus sivistystä kohtaan on sekä siunaus, että kirous samaan aikaan. Siunaus, sillä laajan yleissivistyksen kautta voin oppia paljon eri aiheista ja siitä on iloa itselleni sekä muille. Kirous, koska monien kiinnostuksen kohteiden joukosta valitettavasti en pysty syventymään kaikkiin yhtä aikaan.

Elämä on valintojen ketju. Teemme tietoisesti ja tiedostamatta valintoja. Valinta tehdä jotakin on pois jostakin muusta.

Mutta mitä kirkkaammin osaamme valita päämäärämme ja polkumme (tai rämeikön) missä haluamme kulkea, sitä merkityksellisempänä ja antoisampana koemme oman elämämme.

Vaikka elämämme ei olisikaan valintojen tulosta, vaikeuksista voi olla silti paljon apua ja iloa. Vastoinkäymiset voivat vahvistaa myös kykyämme kokea entistä suurempaa iloa. Vastoinkäymisistä voimme oppia tärkeitä taitoa, joiden avulla voimme auttaa muita samankaltaisia kokemuksia läpikäyviä ihmisiä ja auttamisesta voimme saada kaikista syvintä ilo ja täyttymystä elämäämme.

Vastoinkäymiset todellisuudessa tekevät meistä parhaita mahdollisia versioita itsestämme ja vihdoin voimme kukoistaa.

”Metallinsulattajan tuli on todellista ja ahdingon ahjossa taotut luonteenpiirteet vahvistavat, täydellistävät ja puhdistavat meitä ja valmistavat meitä kohtaamaan Jumalan.” – Quentin L. Cook

Iloista ja energistä illan jatkoa!

Janne