Yksi elämän tarkoituksista on muistaa elämän merkitys ja tarkoitus laajemmassa kontekstissa kuin vain ja ainoastaan sinun elämäsi kontekstissa.

Tarkoitusta voi löytää monenlaisista näkökulmista, esimerkiksi koko elämän näkökulmasta biologian ja historian juurilta siihen nykyaikaan mitä nyt elämme. Nykyhetkessä meidän valinnoilla on valtavaa merkitystä, vaikka toki me pääsemme näkemään tekojen seurauksia ainoastaan rajallisesti.

Läsnäolevassa todellisuudessa kykenemme tarkkailemaan tekojemme seurauksia ainoastaan rajallisesti omasta näkökulmastamme ja siitä palautteesta mitä saamme omaan elämäämme, meillä on myös muita keinoja ja kykyjä tähän.

Esimerkiksi mielikuvituksen ja visualisoinnin kautta voimme etukäteen hahmottaa minkälaisia seurauksia teoillamme voi olla. Etenkin treenattu mielikuvitus testaa asioita todeksi havaittujen asioiden pohjalta, jolloin visualisoidut asiat voisivat melkein olla totta.

Kaikella sillä mitä olet ja mitä teet on valtava vaikutus. Esimerkki on kaikista vaikuttavin voima.

”Älä tuhlaa aikaa sen pohtimiseen, millainen hyvä ihminen on. Ole sellainen.” – Marcus Aurelius

Vaikka tänään toisin tekeminen tai oleminen voi tuntua vaikutuksettomalta ja merkityksettömältä, sinä valita vahvistaa haluttua toimintaa jokaisena elämäsi tulevana päivänä.

Haluatko nähdä enemmän iloa läheisesti elämässä? Anna iloa jollekin tänään.

Haluatko nähdä enemmän viisautta elämässä? Opi jotakin, ja toimi sen pohjalta tänään ja kerro toiselle ihmiselle siitä mitä olet oppinut ja tehnyt.

Merkitys sekä rakentuu, että selviää päivä päivältä.

Näe tekojesi seuraamukset etukäteen ja tekemiseesi tulee uudenlaista painoarvoa sekä mahdollisuuksia.

Iloista ja energistä päivän jatkoa!

Janne