Kuva Alemko Coksa Pixabay

Ilo on elämän energiaa parhaimmillaan. Jokainen voi kokea iloa melkein missä vaan hetkessä, jopa kurjimmissa ja synkimmissä hetkissä on mahdollista löytää ilon hetkiä.

Ilon läsnäolo ei ole ikävien asioiden kieltämistä. Sitä en myöskään suosittele. Kieltämällä ikävät asiat vain menevät hetkeksi pois ja tulevat takaisin vahvempina. Tämän olen onnistuneesti menneisyydessäni useita kertoja kokeillut ja todennut, että ei kannata.

Ikävät asiat kannattaa mieluummin kohdata ja hyväksyä mahdollisimman aikaisin. Sitten niistä kannattaa ottaa vastuu, oli niiden syytä mistä johtuvia tahansa. Vastuunotto on ihmeellistä. Sinä saat elämässäsi sen mistä olet valmis ottamaan vastuun. Ja kyllä: vastuun ottaminen useimmiten tarkoittaa vastuun ottamista siitä, missä sinä et välttämättä edes ensisijaisesti koe vastuuta. Vastuu on sinulle kuitenkin mahdollisuus kasvattaa kosmista hyvää karmaasi. Kanna siis vastuu, kasva ja kukoista.

Jokaisessa tilanteessa on ilon ja onnen siemen, mikäli olet valmis sen näkemään ja vastuun kautta siitä sellaisen ilon ja onnen puun kasvattamaan.

Voit valita ilon missä tahansa hetkessä. Nykyaikaisen merkitys eli logoterapian isä Victor Frankl testasi tätä menetelmää mm. Dachaun ja Auschwitzin keskitysleireillä. Merkitys eli vastaus oman elämäsi miksi minä elän on sinun elämässäsi olennaisessa osassa myös ilon kannalta.

Miten näet oman elämäsi? Etsitkö merkitystä ulkopuolelta vai luotko elämälläsi merkityksen, jokaisella teolla ja valinnalla?

Teetkö sinä omasta elämästäsi elämisen arvoisen, iloisen ja jännittävän seikkailun? Sinä voit niin valita ja tehdä ja toivon myös vahvasti, että valitset tehdä niin. Elämää voi elää täysin siemauksin iloisesti, ottaen vastuuta, tehden haastavia asioita, jotka loppujen lopuksi ovat vain elämää.

Elämästä löytää iloa kun innostuu oppimisesta. Opi joka päivä ja jotka hetki. Kysy itseltäsi: mitä minä voin tästä oppia ja mitä minä opin juuri?

Kun opit ja ymmärrät, että jokainen oppi antaa sinun siivillesi nostetta – alat oppia iloitsemaan elämästä. Elämä on siistiä kun osaa lentää ja voi nousta korkeuksiin.

Sinussa on enemmän mitä sinä vielä olet näyttänyt elämälle. En minä osaa sanoa mitä, se jää sinulle näytettäväksi teoillasi.

Voit jokaisessa hetkessä valita kaveriksesi ilon tai jonkun muun kaverin. Valitse ilo, mikäli haluat olla iloinen. Anna ilo myös kaverille, niin kaveri tulee iloiseksi ja sitten te voitte olla yhdessä iloisia. Kun toistat tämän riittävän monta kertaa, niin uskot olevasi sellainen iloinen ihminen, joka tekee iloisia tekoja ja kertoo iloisia sanoja kanssakulkijoille.

Iloista ja energistä viikon jatkoa!

Janne