Michelangelon Pieta, CC BY-SA 3.0 Wikimedia Commons

Se mihin kirkkaasti ja kärsivällisesti keskityt, se kasvaa ja vahvistuu.

Keskittyminen on kasvattamista.

Läsnäoleva tietoisuus on voimakas kyky – se on huomiota, jonka voit suunnata haluamaasi asiaan.

Tykkään ajatella huomiota samanlaisena työkaluna kuin vasara ja taltta ovat kuvanveistäjälle. Samalla tavalla sinä voit veistää oman elämäsi sellaiseksi minkä sinä haluat.

Ajattelen elämää kuvanveisto vertauskuvan kautta, koska ikääntyminen on tosiasia. Emme tule yhtään nuoremmiksi. Koska emme tule nuoremmiksi, voimme valita tulla viisaammiksi. Voimme valita mihin keskitymme: mitä poistamme huomiollamme ja mitä jää jäljelle. Haluamme, että jäljelle jäävä on jotain todellista ja kaunista.

Ikinä ei ole liian myöhäistä aloittaa sen etsiminen mikä on totta, hyvää ja kaunista. Voit aloittaa nyt heti ja alkaa keskittyä siihen mikä on totta, hyvää ja kaunista olemalla täysin läsnä tässä hetkessä ja vastaamalla kysymykseen mikä tekeminen on kaikista merkityksellisintä nyt tässä hetkessä oman elämäntehtäväsi kannalta?

Voit myös kuvitella itseksesi miltä tuntuisi elämä, joka on läsnäoloa hetkestä hetkeen ja jokainen hetki on yhtä merkityksellinen. Se on kirkkauden kokemus. Ymmärrät tasan tarkkaan miten kaikki liittyy kaikkeen ja mikä on kaiken merkitys.

Ymmärrät, että tekemisellä on merkitys. Ymmärrät, että levolla on merkitys. Ymmärrät, että ravinnolla on merkitys. Ymmärrät, että hiljaisuudella on merkitys. Ymmärrät sanojen merkityksen ja voiman.

Ymmärrät oman voimasi. Ymmärrät, oman voimattomuutesi.

Ymmärrät itseäsi. Ymmärrät mitä tiedät. Ymmärrät, mitä et tiedä.

Ymmärrät, mitkä ovat oikeita asioita.

Ymmärrät, mitkä eivät ole oikeita asioita.

Ymmärrät mitä sinun tulee tehdä juuri nyt.

Iloista, energistä ja oikeiden asioiden täyteistä illan jatkoa!

Janne