atlas-1969922_640.jpg

Nykyhetki on todellisuutta: se ei kysele kuka sinä olit eilen tai ajattelit olla huomenna, se kysyy vain kuka sinä olet nyt ja mitä sinä ajattelit tehdä nyt?

Mikäli olet harjoitellut vaikkapa painojen nostamista, niin todennäköisesti pystyt harjoittelemaan enemmän tai useammin painoja kuin joku joka ei ole tuoliasta fyysistä suorittamista harjoitellut. Nykyhetki perustuu edellisiin nykyhetkiin ”menneisyyteen” ja toisaalta myös siihen itsetuntemukseen.

Kaikilla meistä ei ole vaikkapa samankaltainen ruumiinrakenne: osa meistä one enemmän soveltuvia painnostajiksi ja toiset vaikkapa maratoonareiksi.

Kyse ei ole siitä että emmekö pystyisi halutessamme harjoittelemaan näissä ulottuvuuksissa. Tietyissä ulottuuuvuuksissa meillä on olemassa etu ominaisuuksiemme vuoksi.

Kuka sinä olet nyt – itsesi tuntemus ja sen ymmärryksen pohjalta toimiminen nyt antaa sinulel vapaudet tulevaan hetkeen, jossa taas teet valintoja.

Kuka sinä olet on olennainen kysymys?

Toinen kysymys on mihin sinä olet matkalla?

Minkälaisia valintoja teet matkalla. Vahvistatko omaa ymmärrystäsi ja tietymystäsi, saaden näin jatkuvasti kasvavan määrän tietoa käyttöösi. Vai etenetkö hetkestä toiseen luottaen, että tiedät jo riittävästi?

Lihakset vahvistuvat fyysisellä treenillä.

Kirjoittamaan oppii kirjoittamalla.

Fyysisessä maailmassa pätevät fysiikan lait: pysytmme tekemään vaan tiettyyn pisteeseen asti fyysisiä suorituksia kunnes kehomme ei enää suorita (rajat ovat kauempana kuin mielemme uskoo). Silti rajat tulevat fyysisessä maailmassa vastaan. Niitä rajoja voi harjoittelulla siirtää kauemmas ja sitä meidän tulisi tehdä, sillä se vahvistaa ethostamme.

Mielen tasolla rajaa siitä kuinka suurta ja laajaa määrää tietoa voit käyttää yhdessä hetkessä. Voit rakentaa mielen kirjastostasi niin laajan ja syvän kuin haluat.

Mitä jos sinä nyt kuvittelet tietyt rajat itsellesi ja kohta oletkin ylittänyt ne, kuka sinä sitten olet? Olet ylittänyt kuvitelmasi rajat. Mitä jos ottaisit tavaksi haastaa rajojasi joka päivä, mitä siitä voisi seurata? Tai kuka siitä voisi seurata?