writing-1209121_1280.jpg

Neljä vuotta vanhoista THGAmuistiinpanoista osui kohtaan Jari Sarasvuon listaus ajatuksien neljästä lähteestä:

  1. Temperamentti
  2. Menneisyys
  3. Aineenvaihdunta
  4. Ympäristö

Nyt kun tiedämme mistä ajatuksemme ovat peräisin, voisi kysyä mihin näistä voimme vaikuttaa? (Mikäli hallinnanympyrä ei ole sinulle tuttu työkalu k.s. Hallinnantunne johtaa onnellisuuteen, onnellisuus puolestaan menestykseen).

Temperamentti tulee annettuna.

Menneisyyteen voimme vaikuttaa ainoastaan nykyhetkessä: tulkinnoilla, tarinoilla, asenteella ja päättämällä siitä mitä teemme nyt. Se mitä teemme nyt, siitä tulee menneisyytemme.

Aineenvaihduntaan voimme vaikuttaa ja vaikutammekin jatkuvasti tietoisilla päätöksillä. Siitä mitä syömme, juomme. Miten lepäämme. Miten liikumme.  Miten hengitämme…

Ympäristö. Riippuen elämäntilanteestamme, yleensä pieneen osaan ympäristöstä voimme rajallisesti vaikuttaa. Tätä aluetta kutsutaan yleensä kodiksi. Anton Chekhovia mikäli käyttää esimerkkinä, niin hän koki saavansa lapsena hallinnantunnetta siitä pienestä nurkasta minkä hän piti järjestyksessä ja siistinä ja siitä käsin lähti rakentamaan muuten kaoottista elämää järjestykseen.

Ihmisenä tarvitsemme hallinnantunnetta ja etenemisen tunnetta. Siisteys, järjestys ja tavat ovat yksinkertaisesti toteuttavia lähteitä näille tuntemuksille.

Mitä sinä teet saadaksesi parempia ajatuksia?

Iloa ja energiaa!

Janne