rose-3431316_640.jpg

Tietoisuus on ihmeellinen voima: se mille annat huomiosi se kasvaa.

Ilmiönä on mielenkiintoista, että ne ilmiöt, joita koemme myönteiseksi tulevat usein viiveellä. Sen sijaan ne mitä koemme kielteiseksi tulevat yllättäen ja heti.

Mitä huomion antamiseen tulee, niin helpot ratkaisut ovat heti saatavilla: herkkuja ja dopamiini palkinto tyydytys tulee nopeasti. Vaihtoehtona olisi vaikka salitreeni, jonka vaikutukset alkavat vahvistaa kehoa vasta treenin jälkeen, levossa.

Fyysisessä maailmassa kehollamme on tietyt rajat. Kun nämä rajat ylittyvät meidän täytyy maksaa hintaa. Hetkittäin pystymme toimimaan näiden rajojen yli ja niistä maksetaan sitten pidempää hintaa, jokin hinta on maksettava.

Mielen tasolla rajoituksia on vähemmän. Sielläkin niitä on, mutta mitä tulee vaikkapa mantrojen toistamiseen tai mielikuvaharjoittelun määrään niin siellä eivät määrää fysiikan lait samalla tavalla. Voit treenata mielen tasolla varsinaisesti väsymättä niin kovasti kuin vaikkapa tekemällä samat liikesarjat fyysisesti. Kulutat energiaa, muttet kuluta sitä fyysiseen liikkeeseen menevää energiaa.

Koska voit valita vahvistaa tietoisella läsnäolollasi, huomiollasi mitä tahansa, mitä sitten kannattaisi valita?

Mitä sinulta ei voi ottaa pois? Elämässäsi itsesi vahvistaminen on yksi viisaimmista päätöksestä. Olet systeemi, jossa kaikki on vaikutuksissa kaikkeen. Vahvista fysiikkaasi, niin se heijastuu psyykkeeseesi. Vahvista psyykettäsi niin pystyt myös treenaamaan kovempaa fyysistä treeniä.

Opi jotain uutta, ja voit soveltaa oppimaasi oppimisesta muiden asioiden oppimiseen.

Saat pitää sen minkä teet osaksi itseäsi. Mitä sinä valitset ottaa haltuusi? Keneksi sinä valitset tulla?

Kasvu voi olla tiedostamatonta. Tai sitten se voi olla peräisin tietoisesta päätöksestä kasvaa. Voit tehdä tietoisesti päätöksen ottaa tiedostamattomaasi haltuun asioita, joista on sinulle ja muille ihmisille valtavasti hyötyä.