fireworks-865104_1920.jpg

Läsnäolosi täyttää valinnoista. Elämäsi on valintojasi täynnä.

Vaikuttaa elämääsi myös muiden ihmisten valinnat. Vaikuttaa elämääsi myös satunnaiset olosuhteet. Yllättävän pitkälle pääset valitsemalla ensin tietoisesti, ja lopulta tiedostamatta. Tiesitkö, että tietoisesta valinnasta voi tulla tiedostamaton, mikäli teet riittävän monta kertaa?

Tiedostamaton voi oppia tietoiselta mieleltä.

On helppo yliarvioida, kuinka paljon elämästämme on tietoista.

Tietoisen mielen kykyjä voi pyrkiä suhteuttamaan erilaisilla tavoilla. Yksi käytännöllinen tapa on ajatella yhtä vuorokautta eli 24 tunnin ajanjaksoa. Kuinka monta tuntia vuorokaudesta pystyt käyttämään kognitiivista kapasiteettia vaativaan tekemiseen?

Vastaus tietenkin vaihtelee ihmisittäin. Ihmiselle A sama tehtävä ei välttämättä vaadi niin paljon vaivannäköä kuin ihmiselle B. Syinä on taustat, taipumukset, kiinnostuksen kohteet… Ja ennen kaikkea aikaisempi tarkoituksenmukainen harjoittelu ja kokemus.

Herran vuonna 2020 ihmisille on vaikea lukea pitkiä tekstejä. Miksi on vaikea lukea tekstejä, koska tekstejä ei olla luettu.

Kyseessä on muna-kanaongelma, mikä on oikeastaan syy ja mikä on seuraus? Ota vastuusi ja osuutesi syystä ja seurauksesta, äläkä hyväksy ensimmäistä syytä. Onkohan noin oikeasti, ettet muka pysty?

Kokeile edes. Kokeile vaikka se tuhat kertaa. Saatat yllättyä itsellesi.

Mikäli edelleen maistuu niin voit alkaa kulkea kohti mestaruutta. Minkälainen on mestaruus 10 vuoden päästä. Mieti minkälainen se on sitten kun saat kertoimia vielä mestaruudelle. Mitä jos tekisin 20, 30, 40, 50, 60 vuotta asiaa?

Tämän päivän ihmisellä elinajanodote on korkea. Parikymppisenä voi helposti ajatella kykenevänsä luomaan jotain vielä seitsemänkymppisenä. Jotkut satavuotiaat ovat yllättävän ketteriä vielä.

Kuulemma koskaan ei ole liian myöhäistä. Ainakaan niin kauan kuin henki pihisee, niin silloin on mahdollisuus.

Ihmisen luovuudella ei ole rajoja, luovuutta täytyy kuitenkin harjoittaa. Luovuus ei ole iso räjähdys vaan sellainen pieni voima, pieni voima joka samaan paikkaan kohdistettuna voi murtaa yllättäen minkä tahansa esteen ja muuttaa sen esteen taas rakennusaineeksi seuraavalle tasonnostolle.

Esteet kasvattavat luovuutta niin valitessasi.

Jaan loppuun mielenkiintoisen esimerkin.

Tuskailin vuoden 2019 lopussa siitä, että bloggaaminen on jäänyt kesken.

Toisessa ääripäässä tuskailin kirjan kirjoittamisen kanssa ja mietin, että joka päivä ei ole oikeastaan tullut tekstiä määrällisesti niin paljon kuin olisin toivonut. Tänään kirjoittaessani päätin asettaa joka päivälle 200 sanan minimistandardin. Laskin, että 200 * 365 on 73 000 sanaa. Siitä kun lähtee editoimaan, niin saa lyhyen kirjan verran tavaraa vuoden aikana. 200 sanaa tuntuu minulle sopivalta määrältä. 73 000 sana tuntuu minusta valtavalta määrältä. Olen löytänyt elämässäni makean pisteen.

Tänään tätä 200 rajaa tehdessäni oivalsin myös toisen läpileikkaus pisteen. Mitä jos kirja syntyisikin kirjoittamistani blogeista puhtaasti? Niin, mitä jos 😊

Toinen kirjani tulee olemaan huomattavasti enemmän co-creation, yhteisluomus mitä koskaan aikaisemmin. Suuruus sinussa kirjaa, joka on nyt loppusuoralla olen kiteyttänyt omaa ajatteluani jota paljon on myös blogeissani.

Seuraava kirja tulee olemaan sisällöllisesti jo julki ennen kuin se julkaistaan. Ja samaan aikaan se tulee olemaan jotain aivan muuten 😉

Minkälaisia läpileikkauspisteitä sinä voisit saavuttaa tekemällä vähemmän vähän useammin?

Iloista illan jatkoa!

Janne