cobweb-4445324_640.jpg

32 vuotta.

Totuus on tärkein oppi ja viisaus näiden vuosien varrelta.

Totuus on asioiden kohtaamista sellaisina kuin ne ovat. Mistä tietää, että asiat ovat silla lailla kuin niiden uskotaan olevan? Täytyy ottaa itse selvää ja käydä katsomassa.

Luulot, oletukset ja piittaamattomuus eivät ainakaan ole totta. Piittaamattomuus on itseasiassa rakkauden antiteesi Scott M. Peckin mukaan, joten totuus, välittäminen ja vaivannäkö liittyvät toisiinsa.

Mikäli et piittaa, et ole valmis näkemään totuuden vaatimaa vaivaa. Totuus muuttaa kaiken ja siirtää kaikki esteet ja tekosyyt poistieltä. Totuus on niin kirkasta, että kun sen hetkittäin saavuttaa niin se luo aikaa ja energiaa.

Vaihtoehtona totuudelle on omat harhat, ennakkoluulot ja oletukset. Ne ovat helppoa ja kivaa aluksi ja kurjaa lopuksi. Mistä kaikki tämä kurjuus sai alkunsa? Vääristä lähtökohdista.

Totuus voi mielen linssin kautta vaikuttaa kurjalta. Miten oma mielemme voisi kuitenkaan mitään ymmärtää totuudesta, jota se ei ole vielä edes tavannut? Omia harhojamme ja laiskuutta vastaan täytyy ponnistella. Täytyy nähdä vaivaa ja ottaa asioista selvää. Vaikka se vaikuttaa aluksi kurjalta, se on lopulta kivaa.

Matka kivaan on myös hauskaa, kun oppii nauramaan omien oletuksien ja totuuden erotukselle.

 

Lisää luettavaa:

Live Your Truth – Kamal Ravikant

12 Rules for Life: An Antitode to Chaos – Jordan B. Peterson

The Story of My Experiments with Truth – Mohandas K. Gandhi

 

Kiitos näistä vuosista, iloista ja energistä päivän jatkoa!

 

Janne