the-himalayas-3428672_640.jpg

Myötätunto on välittämistä ja kykyä toimia sen välittämisen perusteella omaa ja muiden ihmisten hyvinvointia kohottavasti.

Myötätuntoa ei voi oikeasti toteuttaa ilman ymmärrystä siitä, mikä on muille ja itselle hyväksi. Sen vuoksi myötätunto ja viisaus ovat erottamattomia.

Viisaus on tietoa toiminnassa. Se on syvää ymmärrystä nykytilasta ja sen tarpeesta suhteessa toivottuun tahtotilaan.

Yksin viisauskaan ei riitä saamaan vaikutuksia aikaan.

”Ihminen ei välitä siitä, kuinka paljon tiedät ennen kuin tietää kuinka paljon välität.” – Theodore Roosevelt

Tarvitaan myötätuntoa, hyvää tahtoa ymmärtää ihmisen nykytilaa ilman arvottamista ja tuomitsemista. Ihminen tarvitsee myötätuntoa ja sen johdannaista eli rakkautta nykyhetkeen. Vasta kun nykyhetki on kohdattu ja sitä rakastettu niin voidaan siirtyä seuraavaan vaiheeseen, jossa tarvitaan viisautta eli syvää ymmärrystä tilanteesta ja sen oikeista tarpeista. Tietenkin viisaus täytyy muuttaa myös toimiviksi ratkaisuiksi.

Kohtaa siis itsesi ja jokainen ihminen valtavana määränä potentiaalia. Kohtaa jokainen ihminen myötätunnolla ja ota selvää heidän viisaudestaan. Saatat vaikka oppia jotakin.

Oma viisauden tasosi ei ikinä ylitä omaa nöyryyden tasoasi. Kohtaa jokainen ihminen opettajana myötätuntoisesti. Ehkä sinä saataat oppia jotain heiltä ja he saattavat oppia jotain sinulta.

”Meissä on enemmän hyvää mitä päällepäin näkyy.” – Esa Saarinen