monument-2011140_640.jpg

Kerro itsellesi parempi tarina.

Se on sinulle parempi, muille parempi.

Totuudenmukaisempi. Rakastavampi. Rohkeampi. Voimakkaampi. Runsaampi.

Sattuu aluksi. Ihan varmasti. Sattuu itseen. Sattuu muihin.

Se on kasvukipua.

Se saattaa rikkoa, hetkellisesti.

Kunnes opit rakentamaan itsesi uudelleen kokoon ja sellaiseen muotoon, joka palvelee itseä ja muita parhaiten.

Saattaa rikkoa, henkisesti, tunteellisesti, muttei tapa.

Ei se pysäytä sinua, eikä muita. Rikkoontuminen hetkeksi, auttaa sinua muuttamaan muotoaan ja sinua kasvattamaan siivet.

Ennen ryömit. Sitten opit kävelemään, sitten juoksemaan. Mitä jos seuraavaksi kasvattaisit siivet ja oppisit lentämään? Entä jos et lopettaisi siihenkään vaan hankkisit apua ja irrottaisit itsesi painovoimasta kertakaikkisesti?

Hetkellisesti joudut kohtaamaan vaikeita hetkiä itsesi ja muiden ihmisten kanssa. Joudut kohtaamaan omaa riittämättömyyttäsi.

Nöyryys oman riittämättömyytesi ja kypsymättömyytesi auttaa sinua lopulta eteen- ja ylöspäin.

Entä jos tämä on mahdollista, mikä sitten olisi mahdollista?

Kaikkeen et pysty. Johonkin pystyt aivan varmasti, korkeammalla tasolla mitä nyt.

Mieti nyt mitä voit tehdä tämän eteen tänään.

On ainoastaan nykyhetki. Ei ole huonompaa, ei ole parempaa. On vain nyt.

Kohtaa jokainen hetki nöyrästi. Et ole sen parempi mitä vuosikymmen sitten, vaikka kuinka saatat kuvitella. Et ole sen huonompi mitä vuosikymmen sitten, vaikka kuinka saatat itsellesi sellaista tarinaa kertoa.

Ihmisinä olemme rajallisia, vaikka kuinka paljon tietäisimme tai olisimme kokeneita.

Vastaukset löytyvät hetkestä niille, jotka hetkiin herkistyvät ja toteuttavat sen perusteella hetkestä löytynyttä syvää ymmärrystään.

Ihmisen perusjoukko on me. Sisälläsi asuu legioona ihmisiä. Olemme perintömme sekä kaikkien elämämme aikana meihin vaikuttaneiden ihmisten summa. Emme ole yksi tai yksin.

Eri hetkinä meistä tulee eri puolia esiin.

Se miten toimimme eri hetkinä, on meidän elämämme mitta.

Voimme yrittää parhaamme elämän eri hetkinä. Meidän ei tulisi verrata itseämme muihin ihmisiin. Ainoa mittarimme olkoot meidän omat menneet suorituksemme. Virittäkäämme itseemme läsnäoloon ja nykytilaan, pyrkimykseen elää nyt parhaalla tietämällämme tavalla.

Tästä seuraa kaikki se hyvä mitä meille ja maailmalle voi seurata.

Kun valitsemme kulkea hyveiden tietä hetki kerrallaan, saatamme nauttia matkasta enemmän kuin voisimme kuvitellakaan.

Elämässä on useita määränpäitä, mikäli odotamme vain sitä missaamme kaiken muun. Menetämme kaikki ne ainutlaatuiset hetket, jotka vilahtavat ohitsemme kun teemme sitä matkaa.

Todellinen rikkaus, runsaus ja rakkaus elämästä löytyy nykyhetkestä ja sen rakastamisesta.

Anna elämän hetkien virrata. Rakasta niitä ja käytä niitä parhaalla tietämälläsi tavalla omaksi ja muiden ihmisten iloksi. Näin saavutamme kaikkein suurimman hyvän.

Elämässä ainoastaan kolme asiaa aiheuttavat kärsimystä: olemisen halu eli halu olla jotain muuta kuin mitä on nyt. Käänteisesti se, ettei halua tai jopa inhoaa sitä mitä on nyt. Tarrautuminen, eli kyky päästää irti niitä asioita, jotka ovat jo menneet tai tarrautuminen johonkin harhaan, jota ei koskaan ollutkaan.

Minkälaista elämä olisi ilman kärsimystä? Puhdasta iloa ja energiaa, hetkittäistä kärpästen surinaa korvissa tai kivien pistelyä jalkopohjssa. Sekin on sen matkanteon lahjan arvoista, etenkin jos sille antaa sen arvon.

 

Ystävällisin terveisin,

Janne