grapes-4290308_1280.jpg

Työt tai ongelmat eivät maailmasta lopu. Sinun täytyy tehdä valinta: minkälaisia ongelmia sinä tahdot ratkaista ja minkälaisia töitä sinä tahdot tehdä.

On työtä, joka aiheuttaa enemmän ”vanhaa työtä tulevaisuudessa.”

Sitten on työtä, joka aiheuttaa enemmän ”uutta työtä tulevaisuudessa.”

Vanhalla työllä tarkoitan sitä samaa, tai jopa vielä siitä alempitasoisten uudelleenilmestymistä tulevissa hetkissä. Mikäli emme ymmärrä tekojemme syy-seuraussuhteita, elämä luo meille näitä vanhoja ongelmia ratkaistaviksi ja otettavaksi haltuun.

Vasta sitten kun kykenemme ottamaan täyden vastuun ja enemmän omasta tontistamme, voimme alkaa saada uutta työtä tulevissa hetkissä. Uusi työ on itseasiassa määritelmällisestikin sinulle jotain sellaista, josta et ole ottanut vastuuta ennen. Uusi työ on jotain, jota sinun täytyy opetella, koska se on sinulle uutta.

Sopeutumiskykyisimmät lajit selviävät, tämän Darwin kiteytti kirjassaan Lajien synty.

Sama ihmisten keskinäiseen palvelunvaihtoon: sopeutumiskykyisimmät yritykset selviävät.

Sopeutumiskyky on oppimista ja oppiminen on muistamista. Niin kauan kun muistaa perusasiat niin mitään hätää ei ole. Miksi muuten meillä olisi eläviä fossiileita kuten vaikkapa siili, mikäli evoluutio ei muistaisi perusasioita?

Se mikä on väärin, täytyy unohtaa. Se mikä on totta, hyvää ja kaunista, sitä täytyy vahvistaa keskittymällä siihen. Milloin on oikea hetki tehdä tämä? Nyt tietenkin, koska nyt on ainoa hetki millä on mitään väliä.

”There is never nothing going on”, ei ole tavallisia hetkiä – protagonisti Millman oivalsi leffassa Peaceful Warrior. Hetkeä myöhemmin hänen filosofi opettajansa joka esitteli itsensä nimellä Socrates totesi ”there is no better, or less”  ei ole vähempää tai enempää. Elämässä ei ole parempia tai huonompia hetkiä, on vain nyt.

Mikäli elät nyt parhaasi mukaan, niin muuta sinä et kaipaa. Kaikki muu on harhaa.

Kaikella mitä tapahtuu on tarkoitus ja elämässä meidän tehtävämme on löytää se tarkoitus nykyhetkestä.

Mahatma Gandhi kiteytti hienosti: siellä missä on hyvää tahtoa, paha tahto ei mahdu asustamaan.

Sen vuoksi kannattaa keskittyä löytämään tarkoitus ja löytämään ne asiat miten nykyhetki palvelee sinua ja muita ihmisiä.

Voimme valita mihin keskitymme ja mitä me keskittymisellämme luomme. Voimme valita miten kohtelemme sitä mitä maailma antaa meille ja sitä kautta myös kohdella sitä tekemistä ja lopputuloksia mitä annamme maailmalle niiden ansaitsemalla tavalla.

Toivotan sinulle parasta mahdollista nykyhetkeä!

Janne