sky-1107952_640.jpg

Tribuutti Trainers’ House Growth Academy -valmennuksesta ja videosta Jari Sarasvuolle. Jarilla on K3 malli, joista ensimmäinen K on kirkkaus.

Kirkkaus on minulle erityisen mielenkiintoinen aihe, koska kirjoitan kirjaa työnimellä Totuuus, rakkaus ja rohkeus. Kirkkaus liittyy valtavan läheisesti totuuteen, vaikkei tietenkään välttämättä. Mikäli valitsee elää totuuden ja kirkkauden kanssa, niin siinä on valtavan voimakasta synergiaa.

1) Kirkkaus nykytilasta. Missä ollaan nyt? Mitkä ovat faktat?

Nykytilan tarkastelu objektiivisesti vaatii tietoista ponnistelua. Oikeastaan minkä tahansa nykytilan pistäminen paperille, numeroiksi helpottaa objektiivista tarkastelua.

Olemme kaikki tietyissä määrin epätäydellisiä ja siinä ei ole mitää pahaa. Mikäli kykenemme nopeasti hyväksymään sen missä olemme nyt oikeasti, niin pääsemme myös nopeammin siitä eteenpäin.

Useimmiten juuri nykytilan riittävän tarkka tunnistaminen on este eteenpäin menemiselle. Tähän osasyy löytyy ihmismielen rakenteesta: rakastamme omia illuusioitamme. Lisäksi mielemme taipuu erilaisiin vääristymiin ja puolueellisuuksiin omasta ponnistelustamme huolimatta.

Suositeltavaa luettavaaa aiheen ympäriltä mm. Faktojen Maailma (Hans Rosling) ja Thinking  Fast and Slow (Daniel Kahneman & Amos Tversky.)

 

2) Kirkkaus siitä mitä halutaan saavuttaa. Miltä tulevaisuus näyttää? Miltä tulevaisuus tuntuu? Mitä jos? Entä jos? Kirkkaus tulevaisuudesta saa ihmisen tuntemaan kuin tulevaisuus olisi täällä jo.

Kirkkaus tulevaisuudesta on sen näkemistä ja kokemista jo nyt. Tässä pohjimmiltaan niin myyntityössä, tarinankerronnassa kuin johtamisessakin on kyse: paremman tulevaisuuden tuomisesta tähän hetkeen. Kun näkymä tulevaisuuteen on riittävän kirkas tekeminen joka on nykytilan ja tulevaisuuden välissä muuttuu flow tilan kaltaiseksi aika haihtuu, esteet haihtuvat.

 

Kun yhdistää äärimmäisen kirkkauden siitä missä on nyt siihen mihin haluaa mennä, niin tapahtuu sellaista taikuutta jota kutsutaan myös täyttymykseksi.

Stoalaiset kutsuu tätä myös kohtalonsa rakastamiseksi.

 

Kirkasta, iloista ja energistä illan jatkoa!

Janne