rocket-launch-693215_640.jpg

Elämä on asennelaji, sinä olet sellainen minkälaisen asenteen sinä valitset.

Asenne jonka valitset puhuttelee muita ihmisiä ympärilläsi. Valitsetko olla ratkaisukeskeinen, valitsetko olla rakentava?

Tietenkin voit myös valita olla vastahakoinen, olla vastaamatta kysymyksiin ja olla ponnnistelematta luontaista taipumusta vastaan hakeutua helppoon reaktion omaiseen defenssiin.

On kuormittavaa (ja vahvistavaa) työtä yrittää ja ponnistella omia riittämättömyyksiään vastaan tietoisesti. Se on itsessään jo riittävää ja parhaansa yrittämistä.

Sen sijaan, että tämä jättäisi tekemättä on se suuri tragedia. Se, että tätä tilannetta ei tunnistaisi.

Jokaisessa meissä on asuu sankari.

Emme välttämättä muista tätä sankaria, tai emme päästä tätä sankaria riittävästi ääneen. Hän kuitenkin asuu meissä.

Voimme vahvistaa haluttuja ominaisuuksiamme itsessämme (ja muissa) tai voimme heikentää niitä. Oman huomion kiinnittämisen osalta täytyy olla tarkkana: mitä haluamme vahvistaa, mitä haluamme heikentää?

Elämä tapahtuu hetki hetkeltä. Jokaisessa hetkessä tietoisessa kyvyssämme on valta muuttaa tulkinta nykyhetkestä.

Esimerkki addiktion kohteen loppumisesta, ajatus siitä pelottaa addiktia. Addiktia pelottaa sellaisen tutun ja turvallisen syklin päättyminen. Todellisuudessa addiktion kohteen loppumisen jälkeen addiktilla on kuitenkin täysi vapaus ja valta tehdä vaikka mitä hienoja asioita. Addikti on addikti, koska valitsee tarrautua yhteen asiaan eikä näe laajempaa maailmaa sen vuoksi.

Jokaisessa hetkessä meillä on valta ja kyky muuttaa tulkintamme nykyhetkestä.

Vapautunut energia luo tilaa sankarille. Sankarina olemisen edellytys on rohkeus. Rohkeus on toimintaa peloista huolimatta.

Minkälaisen asenteen sinä valitset?

Asenne ratkaisee sen mitä teet sillä mitä teet sillä mitä sinulle on annettu.

Et saa sitä minkä haluat, saat sen mitä tarvitset. Et välttämättä osaa arvostaa sitä mitä sait vielä. Korjaa asenteesi niin opit nopeammin arvostamaan ja nopeammin näkemään sen arvon sille mitä tarvitset.

Asenne auttaa sinua muuttamaan sen mitä sinulla on oikeaksi onneksi. Oikea onni on antamisen iloa. Kun opit näkemään sen mitä sinun elämässäsi on jonain arvokkaana ja muovaamaan sitä arvokasta muiden ihmisten iloksi alat päästä johonkin: alat oivaltaa, että elämässä on kyse siitä mitä saat antaa.

Voit antaa vain mitä sinulla on ja sen vuoksi sinun täytyy aloittaa itsestäsi, omasta asenteestasi ja elämästäsi.

Tervetuloa takaisin.

Antoisaa pääsiäistä!

Janne