punch-316605_640.jpg

Mariskan biisissä ‘Rajaton’ hän laulaa “…Ikinä et tuu turpiin ottamaan ihan syyttä…”

Biisi sisältää paljon viisautta ja kuuntelen sitä säännöllisesti.

Tämä kyseinen lause on kuitenkin sisällöltään virheellinen. Tulet ottamaan useastikkin turpiin ilman syyttä. Maailma ei tarvitse perustella syillä sitä miten sinulle käy.

Näin saattaa käydä ihan fyysisesti kuin henkisellä tasollakin. Elämä on arvaamatonta, enkä vain tahdo pelotella.

Ihmiset ovat erehtyväisiä. Esimerkiksi vaikka alkoholin vaikutuksen alaisena ihmisen kasvojentunnistus alkaa sakkaamaan huolella, tästä syystä johtuen saatamme erehtyä ihmistä toiseksi. Ja tällaisessa tapauksessa voi käydä hassusti.

Näin voi käydä ihan satunnaisestikkin. Allekirjoittaneellekkin näin on käynyt. Väkivalta saattaa riistäytyä mielettömäksi.

Henkisellä tasolla turpaan ottaminen voi olla esimerkiksi kieltäytymisen tai torjunnan kohtaamista. Aktiivista myyntityötä tehneet ihmiset tietävät hyvin mistä puhun. Vakuutusmyyjät taitavat olla sellaisessa eniten torjuntaa kohtaavassa ammatissa. Samalla tavoin erilaiset lehtien puhelinmyyjät.

Elämässä välillä tulee turpiin ihan syyttä. Pääasiassa kuitenkaan turpiin ei tule syyttä. Tässä on kuitenkin ero.

Eniten kyse on lopulta siitä, miten toimit tämän jälkeen. Paras neuvo jonka olen matkan varrella oppinut: nouse ylös niin nopeasti kuin pystyt. Mestarit ovat niitä jotka ovat seisaallaan. Se ei tarkoita, etteivätkö he olisi kaatuneet, päinvastoin: he ovat nousseet uudelleen seisomaan.