evergreen-2178702_640.jpg

Luottamus mahdollistaa luovuuden.

Luovuus mahdollistaa näkemisen.

Näkeminen mahdollistaa tekemisen.

Kun sä näet sen, sä uskot sen.

 

Luottamus on edellytys yhteistyölle. Yhteisö on parhaimmillaan synergistä, yhdessä tekemistä. Samaan aikaan se voi olla esimerkiksi yhdessä kasvamista (tiimien välinen kilvoittelu). Luottamuksen ilmapiiri mahdollistaa tekemisen ja kokemusten sekä vertaisten kautta oppimisen. Todistajan läsnäollessa ihminen panee parastaan ja sen vuoksi hyvä henkinen kilvoittelu on hyvästä, joko itsensä tai vertaisensa kanssa.

Turvallinen ympäristö mahdollistaa tulevaisuuden hahmottamisen. Voimme päättää minne matkaamme seuraavaksi ja miten. Päämäärästä täytyisi olla yhtä mieltä ja päämäärän saavuttamisen keinoista voidaan keskustella. Matkan varrella myös keinot päämäärän saavuttamiseksi saattava muuttua.

Näyn toteutumisen kannalta tärkeintä ei ole menetelmä, vaan edistyminen kohti sitä yhteistä päämärää. Tietenkään päämäärää ei haluta saavuttaa hinnalla millä hyvänsä, vaan suojellen niitä yhteisiä tärkeimpiä asioita, jotka ovat kaiken perusta.

Matka ei välttämättä ole nopea. Matka todellisuudesta kohti näkyä voi välillä jopa koetella uskoa. Miten sinä silloin reagoit kun uskoa koetellaan? Uskotko näkyysi vai annatko periksi? Mikäli muistat ja näet, niin reagoit rakentavasti. Mikäli et muista ja unohdat, niin alat etsiä muuta tarinaa mitä täytyy tehdä.

Tekeminen luo näkyväksi. Tekemällä näystä todellisen, uskot vihdoin. Jos uskot tarpeeksi, niin sä teet siitä näystä totta.