51zcMqY7GQL.jpg

Olen huomannut, että ihmisillä on vaikeuksia omaksua kirjojen sisältöä. Tästä ideasta olen saanut ajatuksen keskustella enemmän kirjojen avainideoista ihmisten kanssa.

Allekirjoittaneenakaan en ole täydellinen: mm. harvoin muistan edes kirjan otsikoita tai alaotsikoita. Paitsi viimeaikoina kun olen tämän puutteeni oivaltanut. Nyt opitaan yhdessä.

Oletko lukenut kirjan Rikas Isä, Köyhä Isä? Kuinka monta kertaa?

Minä olen lukenut kirjan kolmesti. Lisäksi olen lukenut muistiinpanoni kymmeniä kertoja ja olen keskustellut kirjasta valtavasti.

Tietenkin tämäkin on rajallista siihen mitä kirjan ideat ansaitsisivat sen olla.

Mielenkiintoisimpia keskusteluita olen saanut käydä oppimisryhmä Team Kasvun –kanssa. Luimme kirjan pyynnöstäni ja Saku Keskitalo piti kirjasta valmennuksen meille sen jälkeen kuin kaikki olivat sen lukeneet. Minua hämmästytti kuinka eri tavalla ihmiset ymmärtävät tämän kirjan sisällön ja toisaalta myös minä itse eri lukukertojen jälkeen kiinnitän eri asioihin huomiota.

Ennen kuin ihmiset ovat lukeneet kirjan niin useimmiten sitä pidetään kirjana sijoittamisesta tai taloudesta. Samalla ajatuksella taisin itse kirjan ensin lukea. Ensimmäisen lukukerran jälkeen koin tietynlaisen valaistumisen: henkilökohtainen kasvuni ja taloudellinen hyvinvointi eivät ole erillisiä asioita!

Toisen lukukerran jälkeen ymmärsin, että kirja on itseasiassa markkinointikirja.

Kolmannen lukukerran jälkeen muutin taas mieleni ja totesin, että tässä on jotain todella hengellistä. Kirjasta löytyy mm. lause “human’s life is a struggle between ignorance and illumination” eli ihmisen elämä on kamppailu piittaamattomuuden ja valaistumisen välillä.

Lue kirja ja vastaa minulle:

  • Mikä on kirjan alkuperäinen (engl.) alaotsikko?
  • Mikä on rikkaan isän ensimmäinen oppi?

Bonus: Mistä kirjassa on sinun mielestäsi kyse?