arrow-1043850_640.jpg

Asioita voi johtaa tehokkuudella. Ihmisten kanssa tehokkuus kalpenee vaikuttavuuden rinnalla.

Pienet ja lyhyetkin kanssakäymiset ihmisen kanssa voivat olla äärimmäisen vaikuttavia ja ne voivat muuttaa elämämme. Vaikuttavuus syntyy valmistautumisesta ja syy-seuraussuhteiden ymmärtämisestä.

Pienen pienet asiat aiheuttavat sen, että luottamukselliselle keskustelulle tulee tilaisuus ja sitten voimme alkaa puhua oikeista tarpeista. Vaikuttavuus tulee tietenkin sitten kun puheet ja teot ovat harmoaniassa.

Etenkin alussa sanojen ja tekojen on oltava linjassa toistensa kanssa, muuten syntyy ristiriita joka saattaa kasvattaa epäilyksen luottamusta suuremmaksi.

Luottamus on siis ansaittava teoilla, jotka ovat linjassa puheiden kanssa.

On helppoa puhua, vaikea tehdä.

Tahdon uskoa ihmisestä hyvää. Silti ihmisen perusviritys on maailmassa kysyvä ja epäilevä. Puhetta on niin helppo viljellä, niin tämä epäilevyys ja kysyvyys on luonnollinen suojautumiskeino.

Tietenkin pelkillä puheilla menestyviä ihmisiäkin on edelleen.

Enemmän mielenrauhaa tulee kuitenkin mikäli pyrimme yhdistämään puheemme ja tekomme. Suurimman osan aikaa tämä on mahdollista. Virheitä tapahtuu tietenkin, kyse on kuitenkin siitä miten virheisiin reagoidaan ja mitä sen seurauksena tehdään.

Vaikuttavuutta on siis puheiden ja tekojen harmonia. Molemmat lähtevät ajattelun tasolta eli asenteesta. Asenne on päätettävissäsi.

Minkälaisen asenteen sinä valitset nykytilaan?

Minkälaisen asenteen sinä valitset vastoinkäymisiin?

Minkälaisen asenteen sinä valitset työhön?