bottle-2399307_640.jpg

Potentiaali on se mahdollisuus ja mikä sinusta voisi tulla, jos alkaisit toimimaan nyt taitavasti. Tietenkin on kohtuutonta ja masentavaa sanoa näin, mutta me molemmat tuhlaamme potentiaaliamma valtavasti.

Ainoastaan kuitenkaan sitä tuhlattua potentiaalia, joka on meidän itsemme päätettävissä kannattaa surra. Keskity siis siihen mistä voit päättää ja toimi sen mukaan nyt.

Tiedätkö omat vahvuutesi? Sinulla varmasti on joku ajatus, kirjoita ne ylös.

Mikäli kaipaat kolmannen osapuolen näkökulmaa suosittelen Strengthfinderia & kirjaa.  Yli 90 % Fortune 500 yrityksistä ja yli 20 miljoonaa käyttäjää käyttää tätä siihen kulminoituu tämän hetken ihmiskunnan ymmärrys siitä miten itseään ja organisaatioita tulisi johtaa vahvuuksista käsin.

Elämässä meidän tulisi yksinkertaisiesti löytää luonnollisia taipumuksia, vahvuuksiamme ja kiinnostuksen kohteitamme ja muuttaa niitä sellaisiksi taidoiksi joita muut ihmiset sekä maailma tarvitsee.

On turha kuvitella, että kerralla saamme edes täysin tarkkaa kuvaa. Jos jatkuvasti kiinnitämme ympäristöstä saamaamme palautteeseen huomiota, pystymme jatkuvasti tarpeeksi pitkää seuranta jaksoa tarkkailemalla saamaan aikaan parempia tuloksia.

Sisäisestä maailmasta meidän täytyy löytää ne omat vahvuutemme. Ulkoisesta maailmasta meidän täytyy löytää muiden ihmisten ja maailman tarpeet.

Kun vahvuudet ja tarpeet ovat selvillä, lopussa on kyse energiatehokkuudesta: energia on jatkuvasti muotoaan muuttava voimavara ja kyse on mahdollisimman tavasta muuttaa energiaa toivotuiksi tuloksiksi. Tehokkain tapa on tietenkin siellä missä koettu arvo on suurin. Arvo on siellä missä tarpeet ovat ja vieläpä sellaiset tarpeet joita vain harva kykenee täyttämään.

Löydä vahvuutesi.

Tee vahvuuksista taitoja ja tapoja.

Tutki mahdollisuuksia laajentaa vahvuuksia, tapoja ja taitojasi. Tietyt tavat, taidot ja vahvuudet toimivat ikään kuin peruskalliona, joiden päället voit rakentaa paljon muutakin elämääsi. Tunnista tämä peruskallio, vahvista sitä ja laajenna sen päälle.

Tee päätös laittaa omat koetut vahvuutesi muiden hyödyksi. Täytä potentiaaliasi yksi teko kerrallaan.

Kun aloitat, saatat kiinnittää huomiota ajatukseen, että et ole yksin. Liittoudu ihmisten kanssa: synergia luo supertuottavuutta.

Supertuottavuus tarkoittaa, että kokoniasuus on enemmän kuin osiensa summa. Supertuottavuus syntyy siitä, että kaksi erilaista ihmistä löytävät riittävästi samankaltaisuutta eli luottamusta ja kommunikaatiota, jotta he kykenevät toimimaan yhdessä samansuuntaisen päämäärän eteen.

Parhaimmat ihmiset meistä eivät hyväksy toistemme keskinkertaisuutta. Kyse ei ole ilkeydestä vaan syvimmästä rakkauden muodosta. Vaatii valtavasti luottamusta vaatia toiselta enemmnän hetkellä jolla hän kokee jo antaneensa riittävästi.

Mikä on sellaista mitä sinä voit tässä hetkessä luoda ja antaa maailmalle?

Mikäli valitset tehdä ja antaa sen maailmalle, olet luonut jotain tyhjästä.  Onneksi olkoon.

Rakkautta, iloa ja energiaa!

Janne