sun-1054779_640.jpg

Mitä ikinä sitten teetkin: elämä on mieletön mahdollisuus. Ehdimme seikkailla elämässä siitä vain rajallisen määrän: aikamme ja olemassa olomme on rajallista. Voimme olla vain tässä. Emme voi olla eilisessä, emmekä huomisessa.

Voimme tehdä asioita vain hetki hetkeltä. Jokainen hetki on ikkuna tai ovi seuraavaan: se mitä teemme jo yhteydessä tuleviin hetkiin luoden tulevia mahdollisuuksia. Nykyhetkessä meillä on kaikista tärkeimmät asiat ja lähitulevaisuudessa heti myös siitä seuraavat tärkeät asiat. Tuleviin hetkiin emme pääse käsiksi, joten meillä on vain käsillä tämä hetki.

Asiat tapahtuvat järjestyksessä. Tärkeitä asioita voimme tehdä ainoastaan nyt. Tietenkin tärkeitä asioita seuraavat myös tulevissa hetkissä koetut tärkeät asiat. Myönteinen kierre.

Me olemme se mitä me teemme toistuvasti. Yksittäisillä ja toistuvilla pienillä teoilla on valtavat vaikutukset. Tietenkin voimme tehdä vain yhden pienen asian kerrallaan. Jos valitsemme ne uudelleen ja uudelleen, niin tekemisemme seuraukset ottaa eksponentiaalisen harppauksen.

Voimme valita sisällön elämäämme.

Elämä on jatkuvaa priorisointia. Meillä on suunnitelmia ja suunnitelmat räjähtävät pirstaleiksi kohdatessaan todellisuuden.

On silti kannustettavaa suunnitella ja yrittää. Oikeastaan onnistumista ei nimenomaan pitäisi ajatella niin kapeasti, että onnistuinko tilanteessa X tai edes aikajaksolla Y. Riittävän kirkkauden saavutettuamme suunnittelulla, tekemisellä ja oppimisella saavutamme väistämättä sen mitä olemme asettaneet onnistumisen kriteeriksi. Tai sitten kuolemme matkalla sinne.

Kokemuksena suunnitelmien ja ymmärryksen pirstaloituminen todellisuuden kohdatessa ne voi tuntua ikävältä ainakin hetkellisesti. Siinähän saattaa mennä koko tähän astinen elämäntyö. Lopulta kuitenkin ne esteet ja pirstaleet ovat se tie jota sinun tulee kulkea, jotta sinusta tulisi se ihminen joka sinusta voi tulla.

Se ihminen joka asettaa lopulta prioriteetit oikeaan järjestykseen, tekee oikeat asiat oikeassa järjestyksessä ja sen seurauksena on esimerkkinä monille muille. Elämäntarkoitus on suurempi voima kuin vain sinun elämäsi tarkoitus. Parhaimmillaan elämätarkoituksen kanssa olemme vain väliaikaisia soihdunkantajia osana suurempaa ketjua tapahtumia.

Toivon, armon ja tekemisen avulla löydät tiesi kohti jatkuvasti oikeampia asioita.

Muista olet kuolevainen. Rakasta kohtaloasi ja rakenna siltasi siitä nyt kohtalosta kohti arvoistasi.

Rakkautta, iloa ja energiaa!

Janne