frog-540812_640 (1).jpg

Kasvu syntyy ihmisen henkisestä kasvusta.

Ihmisen henkinen kasvu syntyy taas kyvystä kohdata elämä oppimiskokemuksena. Jokainen päivä tarjoaa sellaisia: sekä sisäisiä tuntemuksiamme, että ulkoisia tapahtumia. Taitava toiminta vaikkapa ulkoisen ärsykkeen seurauksena saattaa johtaa joko omaa ja muiden ihmisten hyvinvointia vahvistavaan sisäiseen reaktioon josta seuraa myönteinen ulosanti.

Tänään tarkkailin itseni toisenlaisessa tilanteessa: taitamaton ulkoinen ärsyke johti taitamattomaan reaktioon. Vasta tällä tavalla jälkireflektoinnissa ymmärrän, että kyseessä oli taitamaton reaktio.

Ihmiset ovat liian ankaria itselleen ja muille, joka johtaa asioiden vähättelyyn. Asioiden vähättely on taas niiden kieltämistä ja torjumista. Lopulta torjumme itseltämme sen minkä tarvitsemme, jos tätä kierrettä jatkamme.

Sen vuoksi on tärkeää rakastaa itseään.

Miten sinä puhut itsestäsi?

Sinä olet ok nyt juuri tuollaisena kuin olet. Sinussa on kuitenkin myös se sellainen ihminen joka huutaa sisältäsi päästä ulos iloisena ja energisenä. Sellainen asuu meissä kaikissa, me vain kasvaessamme opimme tukahduttamaan ja unohtamaan sen ilon kaikkien vaatimuksiemme alle.

Aloita vaikka puhumalla itsestäsi itsellesi lempeämmin.

Meillä on joka päivä mahdollisuus kasvaa lähemmäs sellaista ihmisyyttä, jota tahtoisimme maailmassa todistaa.

Iloista illan jatkoa!

Janne