old-books-436498_640 (1).jpg

Googlen 2010 vuoden laskun mukaan maailmassa on julkaistu 130 miljoonaa kirjaa ’modernina’ aikana.

Tämä luku on vanha ja epätäydellinen, se on kuitenkin riittävä sen ymmärtämiseen siihen tiedon määrään mikä meillä on saatavillamme. On epätodennäköistä, että perinteisellä tavalla lukea kirjoja kukaan tulee lähellekkään tuota määrää lukemaan.

Oikeastaan jos oletetaan, että ihminen eläisi vaikka 80 vuotiaaksi ja keskimäärin hän lukisi vaikkapa 50 kirjaa vuodessa.Jos lasketaan, että hän lukee vaikka 10 vuotiaasta 80 vuoden ikään asti nuo kirjat niin se tarkoittaisi 70 vuotta * 50 kirjaa = 3500 yhden elämän aikana.

Vaikka osaamme lukea, niin harva meistä käyttää rajallista aikaansa maailman laadukkaimman sisällön lukemiseen.

Mitkä voisivat olla sinun 3500 kirjaasi jotka haluaisit elämäsi aikana lukea? Valitse ne huolella.

Sama pätee muuhunkin ajankäyttöösi: maailmassa kannattaa käyttää tarkkaa painoarvotusta lähteen luotettavuuteen. Etenkin jos tiedät, että lähteen omat 3500 kirjaa ovat lukematta ja niistä opit ovat solvetamatta.

Omasta mielestäni nimenomaan oppimisen merkki on toiminta: miltä se toiminta näyttää? Onko toiminta yhden mukaista viisaiden ajatusten kanssa?

Kirjoista löytyy viisautta, se täytyy kuitenkin muuttaa toiminnaksi. Viisaus on tietoa toiminnassa.