tree-736875_640.jpg

Elämä on valtavan yksinkertaista, se tapahtuu nykyhetkessä.

Jari Sarasvuo on kiteyttänyt tarpeen määritelmän hyvin: tarve on tunne puutteesta.

Onko sinulla nykyhetkessä tunne puutteesta?

Kovin moni ihminen ei osaa edes kuvailla kovin hyvin tunteitaan sanallisesti, koska ne ovat alempana ihmisen aivorakenteissa mitä kielelliset kykymme. Vaikka tilanne onkin näin, niin tietoisiesti mikäli kykenemme tarkkailemaan ja kuvailemaan tunteitamme, se helpottaa niiden käsittelyä. Useimmiten joku tunne on sekoitus kahta tai useampaa tunnetta.

Omille tarpeillemme me olemme kohtuullisen sokeita. Ajan kanssa voimme kuitenkin oppia erottamaan sen mitä me tarvitsemme, siitä mitä me haluamme.

Helpoin tapa alkaa saamaan sen mitä tarvitsee on alkaa tutkimaan mitä tarvitset juuri nyt ja oletko niiden osalta pitänyt huolta itsestäsi. Oletko nukkunut riittävästi, oletko liikkunut riittävästi, oletko syönyt riittävästi?

Persuasiat kuntoon.

Perusasioita on vaikea laittaa kuntoon, ellei sinulla ole faktat kunnossa siitä mikä on tarpeellista.

Suosittelen testattua tieteellistä pohjaa. Esimerkiksi Tom Rath on tehnyt jo vahvan pohjatyön sinulle kirjoittamalla kirjan Eat, Move, Sleep. Suosittelen vahvasti, koska Tom Rath on tutkinut valtavan määrän viimeisintä tutkimustietoa, testannut sen ja tiivistänyt sen todella helppo lukuiseksi kirjaksi sekä toimenepantaviksi elämäntapaohjeiksi.

Elämässäsi hallinnantunne kasvaa merkittävästi kun laitat kerrallaan yhden tarpeen kuntoon.

Parhaimmillaan tietenkin elämä on kun useita tarpeita täyttyy yhtä aikaa, tähän päästäkseen on ensin aloitettava laittamalla yksi asia kerrallaan kuntoon.