tree-4586_640.jpg

”Hänellä jolla on miksi elää, kykenee sietämään melkein minkä tahansa tavan miten elää.” – Friedrich Nietzsche

Mikä on sinulle tärkeää ja miksi? Mitä sinä voit tehdä tänään tälle tärkeälle asialle?

Tarkoitus ja merkitys ovat suuria asioita, joilla on valtava merkitys. Miksi on voimakas kysymys jossa on valtavasti energiaa. Itseään kannattaa kuunnella kun sen kysyy itseltään.

Pääset juurisyiden äärelle.

Omassa elämässäni elämäntarkoitukseni on hyvä karma. Itsessään se ei vastaa kuitenkaan kysymykseen miksi minä teen niin. Minä teen niin koska haluan nähdä maailmassa onnellisempia ongelmia ja ratkaista sellaisia ongelmia, joita me emme kykene yksin ratkaisemaan.

Esimerkiksi minusta Marsiin on mukavampi mennä kuin jäädä vain tänne maapallolle. Samaan aikaan nostamme todennäköisyyksiämme selviytyä lajina. SpaceX:n missio luoda kestävää asutusta Marsiin on erittäin puhutteleva. Onnistuuko kestävä asuminen maassa, mikäli se onnistuu Marsissa?

Keskinäinen kinastelu luo valtavasti hukkaa. Keskittyminen siihen mikä on meidän päätettävissämme sen sijaan kasvattaa hallinnantunnettamme ja näin poistaa hukkaa. Tilalle syntyy virtavuutta ja onnellisempia ongelmia joita voisimme yhdessä ratkoa yksi kerrallaan.

”Elämää voidaan ymmärtää vain tääksepäin; mutta sitä täytyy elää eteenpäin.” – Soren Kierkegaard

Kohtaloaan kannattaa rakastaa. Etenkin kun löydät tiedät miksi elää, niin sillä tämän hetken olosuhteella ei ole kovinkaan suurta merkitystä. Sillä on merkitystä mitä teet tällä hetkellä, miten toimit tämän hetken tiedon perusteella.

Epäonnistumisia ei kannata pelätä. Kannattaa opetella myönteisempiä oppimisuskomuksia suhteessa epäonnistumisiin. Epäonnistumiset ovat vain rakennusmateriaalia oppimiselle.

”Anna minun kaatua, jos minun täytyy. Se kuka minusta tulee, nappaa minusta kiinni.” – Baal Shem Tov

Tulkoon sinusta se kuka sinusta täytyy tulla. Sinä voit päättää.