piano-801707_640.jpg

Maailmassa asiat eivät ole ilmiselviä. Suosikkiesimerkkini löytyy Robert Kiyosakin kirjasta Rikas Isä, Köyhä Isä, jossa hän kertoo tarinan Ray Krocista eli McDonaldsin perustajasta. Kysymys kuuluu, missä bisneksessä McDonalds on?

Vastau ei muuten ole hampurilais tai pikaruokaravintola bisnes. Suosittelen lukemaan kirjan mikäli oikea vastaus kiinnostaa.

Samalla tavalla kuin McDonalds ei ole hampurilais bisneksessä, niin todennäköisesti ne taidot jota sinä tarvitset eivät ole niitä miltä ensin vaikuttaa.

Robert Kiyosakilta saadaan myös toinen esimerkki tästä. Häneltä on pyydetty apua kirjan kirjoittamiseen ja pahastuttu sen vuoksi kun hän on antanut ideoita miten markkinoida ja myydä kirjoja enemmän. Hän on Best Selling Author on eri asia kuin Best Writing Author. On siis eri asia olla myydyimmän kirjan kirjoittaja kuin parhaiten kirjoitetun kirjan kirjoittaja.

Liiallinen erikoistuminen ei kannata elämässä. Tarvitsemme kuitenkin tarkoituksenmukaisesti harjoitella tiettyjä taitoja todella syvästi. Menestyksen mahdollisuudet moninkertaistuvat jokaisesta taidosta jonka me vaivaudumme opettelemaan syvällisesti.

Tarkoituksenmukainen harjoittelu vaatii aikaa ja toistoja. Olet varmasti kuullut 10 000 tunnin säännön? Minusta aikamääre 10 000 tuntia ei kerro paljoakaan. 1000 toistoa on sen sijaan on paljon konkreettisempaa ja mitattavampaa. Minkä ikinä taidon haluatkaan opetella, sitoudu tekemään se vähintään tuhat kertaa ennen kuin pohdit seuraavia päätöksiä.

Tuhanteen toistoon sitoutuminen tarkoittaa, että sinun täytyy myös valita olla tekemättä jotain.

Viimeisen kahdeksan vuoden aikana olen pessyt tuhansia ikkunoita, sopinut tuhansia tapaamisia. Kohta olen kirjoittanut yli tuhat blogia.

Aikaisemmin elämässäni keskityin heikosti tarkoituksenmukaiseen harjoitteluun, yhden taidon haltuun ottamiseen. Sittemmin olen tehnyt tarkoituksenmukaisesta harjoittelusta itselleni elämäntavan johon keskityn täysillä, kunnes on taas aika uudellenarvioida omaa ajan ja energian käyttöä.

Toistot ovat välttämättömiä, jotta saat sen mitä teet näyttämään vaivattomalta. Valitse yksi perusharjoitus, jota suoritat 1000, 2000 tai 3000 kertaa ja jatka sen toistamista. Siitä tulee aikanaan vaivatonta. Sitten voit miettiä minkä seuraavan taidon yhdistätä tähän olemassa olevaan taitoon ja huomaat minkälaista magiaa alkaa tapahtua.

Mieti tarkkaan mitä harjoittelet, sinusta tulee se minkä valitset itsestäsi tehdä.

Se ei ole ilmeistä mihin tarkoituksenmukainen harjoittelu sinut vie.