IMG_20181108_202353.jpg

Teksti ja sanat ovat lähimpänä magiaa mitä voi olla, J.K Rowlingia mukaillen.

Siksi kirjoitan jatkuvasti. Huhtikuussa otin käyttöön kuvan mukaisen muistikirjan johon ajatuksena kirjoitta kaikista terävimmät lauseet, jotta ne on nopea kerrata. Kuvan näkymässä oli siihen aikaan tiivistelmä elämänkartastatani, jonka tärkein elementti on tietenkin elämäntarkoitukseni eli hyvä karma.

Ympärillä olevat asiat ovat sekä päivittäistä tekemistä jotka väistämättä johtavat sen toteutumiseen ja myös tärkeitä lauseita, jotka ohjaavat myös tekemään oikeita asioita.

Monet kirjoittavat sen minkä näkevät kirjoitettavan, vaikkapa fläppitaululle tai materiaaleissa. Toiset kirjoittavat sen minkä kuulevat ja näin minäkin usein teen. Kaikkein antoisinta kirjoittaminen on kuitenkin silloin kun kirjoitan mitä minä oivallan samasta aiheesta mistä keskustelemme.

Teesin ja antiteesin välistä voi syntyä synteesi, se on kaikkein korkeinta ajattelua.

Kirjoittaminen harjoittaa ajattelua.

Oletko kirjoittanut tärkeät asiat elämässäsi ylös? Mikäli olet, niin hienoa! Mikäli et, niin teeppäs se!

Asioiden kirjoittaminen tekee niistä enemmän totta. On ihmeellistä miten pelkästään tavoitteiden ylös kirjoittaminen nostaa merkittävästi sitä todennäköisyyttä, että sinä ne saavutat.

Ylös kirjoittaminen on velvoittavaa.

Ylös kirjoittaminen on vaivannäköä.

Tietenkää se ei toimi jollet sinä ensin usko kykyysi ratkoa se tila nykytilan ja tavoitetilan välillä. Mikäli kuitenkin uskot, niin kirjoittaminen tarjoaa vipuvoimaa varsinaisten haasteiden ratkaisemiseen.

Kirjoittaminen konkretoisoi.

Kirjoittaminen moninkertaistaa ajattelukykysi, koska nyt pystyt pitämään usemapia palasia yhtä aikaa mielessäsi ja samaan aikaan osan palasistasi mielen ulkopuolella.

Kirjoittaminen on sen todellisuuden ensimmäinen representaatio eli kuva siitä mikä tulee olemaan.

Seuraava kysymys on miten? Mitkä ovat ne tekemiset jotka johtavat sen ylös kirjoitetun asian toteutumiseen. Minkä tekemisen seurausta on se, että sinä lopulta saavutat omat tavoitteesi tai elämäntarkoituksesi?

Omalla kohdallani olen tehnyt elämäntarkoituksestani mitattavaa jäjrestämällä päivän hyvät ja piittaamaattomat teot hyvä karma tilinpäätökseen joka päivän päätteeksi. Tietenkin ne tulevat omasta kokemuksestani. Tunnistan kuitenkin hetket joissa olen toiminut vaikkapa rohkeasti ja hyveellisesti sekä vastavuoroisesti joissa minun olisi tullut toimia ja en kuitenkaan toiminut. Ne tilanteet, joissa olen toiminut oikein menee luonnollisesti hyvän karman puolelle ja ne taas joissa olen jättänyt toimimatta tai toiminut taitamattomasti niin menee kielteisen karman puolelle. Näin pystyn helposti ynnämään oliko päivä nettopositiivinen vai kielteinen.

Tärkeistä asioista tulee totta toiminnan kautta. Tee se mikä on tärkeää tänään, meillä ei ole valitettavasti muille asioille aikaa.

 

Mukavaa illan jatkoa!

 

Janne

 

P.s. Filosofien Fight Club on eilisestä asti toivottanut jäseniä tervetulleeksi ponnisteluun piittamattomuutta vastaan.