writing-1209121_640.jpg

Elämän merkitykselliyyden kokemukseen liittyy vaikkapa länsäolotaidot, miten olet läsnä nyt.

Kun nykyhetki on hyväksytty, mielemme voi ajoittain ajautua fantasioimaan tulevaan: mitä voisi olla. Jos oivallamme syy-seuraussuhteet toimintamme ja siitä seuraavien tuloksien perusteella taitavasti, voimme todellakin jossain tulevassa hetkessä olla siinä tilanteessa jonka kykenimme näkemään aikaisemmin. Näitä näkyjä tulevaisuudesta voi kutsua monella nimellä: unelma, visio, tavoite tai vaikkapa elämäntarkoitus.

Useilla yrityksillä ja organisaatiolla on jonkinlainen visio tai tavoite.

Onko sinulla?  Jos on niin miksi? Ja jos ei niin, miksi?

Miksi ei olisi?

Miksi et määrittele elämälläsi jotain tärkeää syytä elää: elämäntarkoitusta.

Vastaus tietenkin on siinä, että se vaatii vaivannäköä ja monelle elämäntarkoituksen määrittely on itsessään tässä hetkessä liian suuri palanen. Kannattaa aloittaa jostain käsitettävästä asiasta ja pohtia asiaa, palata siihen ja kirjoittaa sitä aina uudelleen ja uudelleen. Ensimmäinen versio on kuitenkin tärkein.

Kirjoita se ylös. Oli se sitten elämäntarkoitus, tavoite, unelma tai visio, niin kirjoita se ylös. Kirjoittamalla pystyt paremmin käsittelemään sitä ja se tekee asioista käsitettäviä.

Kirjoittaminen tuo myös ajatuksesi lähemmäs todellisuutta, se konkretisoi ajatukseksi fyyiseseen muotoon. Meillä on taipumus yliarvioda kykymme muistaa asioita. Todellisuudessa kyky unohtaa asioita on se oikea kyky jota meidän tulisi hämmästellä. Unohdamme kaikista tärkeimpiä asioita jatkuvasti. Muisti on epäluotettava, kirjoitettu sana on luotettava.

Kirjoittaminen on ajattelun kehittämiseen ensisijainen työkalu. Se tuo objektiivisuutta ja rakennetta ajatuksiimme. Opimme myös paremmiksi puhujiksi jos oppimme kirjoittamaan paljon.

Kun kirjoitat asioita ylös, niin voit moninkertaistaa oman työmuistisi.