galaxy-3608029_640.jpg

Tietoisina olentoina kykenemme oivaltamaan asioiden syy-seuraussuhteita ja merkityksiä.  Kerran tapahtunut oivallus lakkaa kuitenkin olemasta totta sinä päivänä kun unohdamme tämän mikä oli tärkeää ja sen, että miksi se oli tärkeää.

Aamun ensimmäinen ajatus tämän taipumuksen vuoksi tulisikin olla mikä on tärkeää ja miksi? Kysymyspariin on sopiva aika palata viimeistään tunnin kuluttua.

Elämässä on aikaa vain tärkeille asioille.

Liikkuminen on tärkeää.

Lepo on tärkeää.

Syöminen on tärkeää.

Tekeminen on tärkeää.

Kukin omalla vuorollaan ja tarpeen mitassa.

Omat uskomuksemme rajoittavat meitä merkittävästi saavuttamasta sen mitä me tahdomme saada aikaan elämässä. Tulokset tottelee tekemistä ja tekemisen edellytys on ajatus sekä tuon ajatuksen toimintaan laittaminen. Voimme päättää saada aikaan toimintaa. Voimme päättää mitä haluamme saada. Loppu on vain syy-seuraussuhteiden tutkimista ja keinojen löytämistä.

Oppimista.

Oppimisen edellytys puolestaan on läsnäolotaidot, joihin kuuluu mm. itsensä tunteminen sekä ympäristön havainnointi.

Mikä on sinun suhde oppimiseen?

Osaatko sinä lentää helikopterilla? Trinity vastasi Matrix elokuvassa ”en vielä” ja asia oli hetkessä korjattu. Oikeassa maailmassa päätös ja sanat: ”en vielä” ovat yhtä voimakkaita. Ajallinen vaste saattaa viedä kauemmin, lopputulos on kuitenkin sama. Voimme päättää mitä me opimme ja miten me asennoidumme oppimiseen.

Mikä on sinulle tärkeää mitä haluat saavuttaa ja miksi se on tärkeää?

Huomaat oman rajallisuutesi pian. Vaikka sanon, että asenteella voit saavuttaa valitsemasi asian valinta tarkoittaa myös päätöstä olla tekemättä kaikkia vaihtoehtoisia asioita. Valitset yhden kaiken ylitse. Teet uhrauksen: saat yhden menetät kaiken muun. Se on se hinta mitä sinä maksat saavutuksesta.

Se on pieni hinta verratuna siihen, että valitset merkityksettömän tekemisen. Et saa mitään ja menetät kaiken.

Ainoastaan oma toimimattumuutesi estää sinua tulemasta siksi, miksi sinun tulee tulla.

Miksi sinä olet toiminut tänään niin kuin olet toiminut? Huomaat nopeasti tyydyttääkö vastauksesi sinua. Kärsimys on tunnehinta oppimisesta. Viisaat ihmiset kykenevät muuttamaan toimintaansa oppimisen seurauksena.

Keskity siihen mikä tärkeää ja muista miksi se on tärkeää. Tärkeät asiat ja hauskat asiat eivät ole muuten toisiaan poissulkevia vaan ne voivat olla totta yhtä aikaa. Tämä oivallus erottaa ne ketkä muistetaan ja ne ketkä unohdetaan. Ei vaiskaan, meidät kaikki unohdetaan. Memento mori.

Elämään syntyy myönteinen nykyhetkien ketju kun onnistut tärkeissä asioissa ja pystyt nauttimaan siitä mitä teet. On kivaa onnistua tärkeissä asioissa.

Kun havaitset tärkeän asian, sinun tulisi viedä se läpi niin nopeasti kuin mahdollista. Tarkoitan, että sinun tulisi tehdä valmista niin nopeasti kuin mahdollista. Todellisuudessa tämä tarkoittaa tärkeän asian purkamista päivittäisiksi paloiksi, jotta voit maksimoida kaikki tärkeät asiat elämässäsi. Huomaa, että elämä on jatkuvaa priorisointia. Se mikä oli totta hetki sitten saattaa olla jo muuttunut.

Elämä jatkuvasti uudelleenorganisoi itseään ja se on joustava, veden kaltainen. Ajattele neuroverkkoa jossa vahvat yhteydet vahvistuvat ja heikot rapistuvat, jatkuvasti. Se on elämää. Elämä on verkostoja erilaisia yhteyksiä asioiden välillä ja jonkin linkin kautta kaikki ovat yhteydessä toisiinsa.

Mitä sinä teet kun tunnistat tärkeän asian?

Milloin sinä sen teet?

Tärkeisiin ideoihin täytyy reagoida nopeasti, tehdä niistä totta omassa elämässä. Nyt. Ala tekemään totta siitä samantien.

Voit toimia vain nykyhetkestä käsin. Rakasta nykyhetkeä. Amor fati.

”Rakastaminen on tahtoa kasvattaa itseä sen vuoksi, että saisi ravita omaa ja sitä kautta muiden ihmisten kasvua” – Scott Peckiä ja Jari Sarasvuota mukaillen.

Rakastaminen vaatii rohkeutta. Rohkeus on toimintaa peloista huolimatta.

“Pelko voi olla amygdalan elin mantelitumakkeen viriitystila, keskushhermoston aktivoitumista, intuitiivinen aavistus tai alkukantaisten puolustusmekanismien käynnistymistä.

Jollekin se on liian epämääräinen psykologinen käsite, toiselle viisauden alku tai kaikkien ongelmien juuri.” – Henkka Hyppönen

Miten sinä kohtaat pelkojasi? Miten sinä toimit ja miksi?

Mitä todisteita sinulla on peloillesi? Alappas tekemään tutkimusta peloistasi ja ota ylös kuinka usein ne ovat olleet oikean suuntaisia arvioita tulevaisuudesta. Minä en ole tainnut ainuttakaan nappi osumaa oman yhdeksän ja puolen vuoden aikaisessa tutkimuksessani taltioida. Kerran on tänä aikana kohdannut yllättävää fyysistä väkivaltaa, sitäkin on turha pelätä kun oivaltaa ettei kukaan voi sinua satuttaa vaan se on sinun oma päätös.

Älä anna tunnekokemustesi ajaa tärkeiden asioiden yli. Sinä olet kuskin paikalla, sinä päätät.

Kiire on kokemus, mihin sinulla muka on niin kiire? Tuo on sisäistä tarinankerrontaa, joka estää sinua saamasta sen mitä sinä oikeasti tarvitset elämässä. Opettele toimimaan päätöksiesi perusteella. Harjoittele ja toimi.

Sen mitä tahdot, sen voit saavuttaa.

”Jumalaa ei tarvitse pelätä.
Kuolemasta ei tarvitse olla huolissaan.
Hyvä on helposti saavutettavissa.
Paha on helposti kestettävissä.” – Tetrafarmakos