fall-leaves-3744649_640.jpg

Jos joka päivä kykenee luomaan hyvää karma ja karma tarkoittaa myönteisiä syy-seuraussuhteita, sitten on perusteita olettaa hyviä asioita tapahtuvan jatkossa.

Hyvän karman toteuttaminen ei ole vaikeaa. Riittää, että teet vähän vähemmän taitamattomia ja pyrit elämään pikkiriikkisen myönteisemmin. Aloita vaikka ihmissuhteista: mieti miten voi ilahduttaa jota kuta tänään pienellä teolla?

Pienet teot yliajan kanatavat suuria vaikutuksia. Jatka oppimaasi harjoitusta kuukausi, pari tai kolme ja ota jokin uusi harjoitus siihen rinnalle. Tätä harjoitusta kun toistat vaikka neljä kertaa vuodessa, niin olet luonut neljä uutta möynteistä tapaa.

Peruste hyvälle karmalle lähtee meistä itsestämme: jotta jaksamme palvella ja olla muille hyödyksi, meidän täytyy pitää huoli itsestämme ensin. Tärkein suhteemme on suhde itseemme. Itsensä rakastaminen on vastamyrkky maailman piittamattomuutta vastaan. Jos pidämme itsestämme huolta, jaksamme rakastaa ja olla iloisia myös maailmassa joka ei aina meitä niin rakastavasti kohtele. Kun jaksamme pitää huolta itsestämme jaksamme pitää huolta myös muista ja olemaan parempi esimerkki maailmalle, kuin mitä se on sinulle.

”Mitä tulee ihmisiin vaikuttamiseen, esimerkki ei ole pääasia, se on ainoa asia.” – Albert Schwaitzer

Myönteinen muutos lähtee sisäisestä työstä, jonka hedelmistä annetaan muille ihmisille. Kun tätä jaksaa tehdä, niin ei ole mitään syytä epäillä ettetkö tulevina hetkinä elä sellaista aikaa jonka nyt uskot olevan ulottumattomissa.