dawn-3358468_640.jpg

Huomisen ja vuosien välinen ero on vähäinen, muista olet kuolevainen kirjoitti Marcus Aurelius itselleen.

Jos aika on lyhyt niin miksei nauttisi elämästä? Nautinnot ovat mielenkiintoisia kokoelmia uskomuksia, kulttuurillisia tarinoita, jotka me ostamme. Oikea nautinto tulee kuitenkin tekemistä seuraavasta täyttymyksestä. Kun saa aikaa merkityksellisiä tuloksia, niin silloin tyypillisesti täyttymys seuraa.

Suurin este vaikkapa täyttymyksen kokemukselle elämässä on omat sisäiset esteemme ja uskomuksemme siitä mikä on mahdollista. Sen vuoksi Delfoin oraakkelin neuvo ”tunne itsesi” on pätevä: jos tuntisimme omat esteemme, osaisimme tunnistaa niitä toiminnassa ja purkaa niitä.

Omien esteiden ja uskomusten tarkastelu ei ole mikään kerta operaatio, vaan kaiken aikaa jatkuva asia. Tämän vuoksi säännöllinen lyhytkin meditaatio, on vaikkapa huomattavasti tehokkaampaa kuin yksi pitkä meditaatio silloin tällöin.

Sisäinen työ ei oikeastaan saisi jäädä mikään päivä välistä, eikä sen välistä jättämiseen ole mitään tekosyitä koska me voimme tehdä sen ajasta ja paikasta riippumatta.

Mahatma Gandhin”elä niin kuin kuolisit huomenna, opi niin kuin eläisit ikuisesti” viisaus tiivistää hyvin sen mistä elämässä on kyse. Erityisesti meidän tulee oppia itsestämme ja todellisuuden luonteesta. Huomaamme nopeasti, kun tiedämme mitä täytyy tehdä ja alamme toteuttaa niitä perusasioita, niin elämä alkaa hymyillä.

Kannattaa tutustua sisäisiin esteisiin, todellisuuteen sekä siihen mitä tarvitsee tehdä ja miksi. Elämä on liian lyhyt merkityksettömille ja ei-tärkeille asioille.