sunset-174276_640.jpg

Elämä on matkaa kohti todennäköisyyksien toteutumista. Sitten enää tarvitsisi päättää ja toteuttaa ne todennäköisyydet. John Woodenin taidon määritelmä on kykyä ja ymmärrystä toteuttaa perusasioita.

Kannattaa havainnoida mitkä asiat ovat todennäköisiä ja mitkä asiat johtavat mihinkin. Tämä vaatii maailman näkemistä sellaisena kuin se on, ei sellaisena kuin sen toivoisi olevan.

Taidon toteuttamista saattaa kuitenkin rajoittaa omat uskomuksemme ja oma egomme. Ego ja uskomukset voivat sokaista meidät. Osa uskomuksista on helppo tunnistaa ja purkaa, kun taas toiset ovat vaikea havaita. Sisäinen työ eli reflektointi, meditaatio ja päiväkirja työskentely säännöllisesti saattaa auttaa tunnistamaan uskomuksia. Myös ulkopuolelta tuleva apu muilta ihmisiltä on usein ratkaisevaa uskomusten tunnistamisessa.

Toinen ihminen voi kysyä vaikkapa, että ”mihin tämä sinun uskomuksesi perustuu?” Tätä kysymystä voi toki myös itseltään kysyä, jos tällaisia havaitsee.

Etenkin jos omat tulokset eivät ole kunnossa, kannattaa alkaa miettimään onko tässä jokin uskomus, joka rajoittaa minua harjoittelemasta ja sitä kautta onnistumassa tässä tärkeimmässä tehtävässä? Todennäköistä on, että on. Päästämme päähämme kaikenlaisia höpöhöpö juttuja jotka tallentuvat uskomuksiksi.

Uskomuksemme rajoittavat tai avaavat elämään mahdollisuuksia. Jotta voimme kokea täyttymystä on hyvä avata elämään mahdollisuuksia ja navigoida todennäköisyyksien joukossa siten, että ne toteutuvat yli ajan.

Lämpimästi suosittelen valitsemaan myönteisiä uskomuksia ja enemmän iloa elämään, ellei tietenkin tahdo mieluummin elää kurjasti ja surullisesti.

Opin Jari Sarasvuolta hyvän kysymyksen jota voi kysyä itseltään: miksi minä en ole jo? Tämä kysymys soveltuu kaikkiin elämän osa-alueisiin. Jos et ole jo, niin huomaat kun tekosyitä, selityksiä ja kaikenlaisia ihme tarinoita alkaa tulla pintaan. Joskus kysymystä täytyy toistaa juurisyy analyysin tapaan useita kertoja, jotta päästään oikeiden syiden äärelle.