stone-316225_640.jpg

Olemme yllättävän huonoja ymmärtämään oikeasti tärkeitä asioita elämässämme. Jos ymmärtäisimme, näkisimme vaivaa toimimaan tuon ymmärryksen ja tiedon perusteella oikein.

Fyysinen toimintakyky eli terveys on elämässä tärkeää, koska se mahdollistaa monia asioita. Miksi sitten olemme valmiita tietoisesti tuhoamaan toimintakykyämmä niin usein? Miksi emme vahvistaisi sen sijaan toimintakykyämme useammin?

Kun fyysinen toimintakyky on kunnossa, sitä seuraa henkinen, sosiaalinen ja intellektuaalinen.

Päivässä on 24 tuntia. Viikossa 168 tuntia. Aika rajallista ja meidän tulisi ainakin näitä neljää toimintakyvyn osa-aluetta harjoittaa joka päivä, jotta toimintakykymme pysyy korkealle tasolla ja mahdollisesti myös kehittyisi. Mitä sinä teet oman ja muiden toimintakyvyn vahvistamiseksi?

Kaikki asiat vaikuttaa kaikkeen. Stressi sanana ja käsitteenä on minusta aivan turha: jos omaat harjoitukset, joilla käsitellä vastaan tulevia asioita, löydät muita käsitteitä kuvailemaan sitä tunnetilaa, jonka ennen tulkitsit stressinä. Esimerkiksi: minun kehoni valmistaa minua esitykseen. Opit tulkitsemaan tapahtumia tarkemmin ja tämän seurauksena osaa toimia sen perusteella. Pystyt hengityksellä säätämään kehosi aktiivsuus- tai rentoutumisastetta.

Tavoittelemisen arvoiset asiat elämässä voi oppia. Sitten on sellaisia asioita elämässä, jotka eivät ole tärkeitä, mutta ne mahdollistavat kaikenlaisia vapauksia ja mahdollisuuksia. Kyllä, nyt puhutaan rahasta.

Palautin taas mieleeni Robert Kiyosakin Rikas Isä, Köyhä Isä -kirjasta lauseen ”raha työskentelee minulle.” Kirja on muuttanut minun elämäni. On minusta surullista, että ihminen työskentelee rahalle. Meidän kaikkien tulisi opettaa raha työskentelemään meille. Sinä päätät tietoisesti mihin rahasi laitat ja mitä teet rahoillasi, ei sinun rahasi. Älä anna sitä sinulle kuuluvaa päätösvaltaa ja hallintaa pois, vaan pidä se itselläsi. Sinä voit tehdä tuon niin kauan kuin sinulla on edes sentti tai kaksi omaa rahaa, sinä päätät miten suhtaudut rahaan.

Raha mahdollistaa monia asioita ja rahan kautta tapahtuu paljon kaikenlaisia vapauksia. Raha on keksitty uskomusjärjestelmä, johon todella moni uskoo. Raha on hyvä asia, jonka voi laittaa työskentelemään merkityksellisten asioiden puolesta – tai sitten sitä voi käyttää yhdentekeviin asioihin.

Rikkaus on mielentila, joka on sinun päätösvallassasi. Se on yksi tärkeimpiä asioita muiden asioiden saavuttamiseksi. Lopulta se, että onko sinulla rahaa ei ole tärkeää, vaan miten sinä itsestäsi ajattelet: voit olla rikas ilman pennin hyrrää.

Minä olen aina ajatellut oppimista ja kykyä luoda jotain arvokasta arkeen sellaisena kykynä ja parhaana sijoituksena mitä maa päällään kantaa. Ihminen näet kykenee mielessään ja mielellään luomaan minuuteissa valtavaa arvoa, jos on vain tarpeeksi rakentanut henkistä palatsiaan.

Tietoisesta käyttöliittymästäsi käsin kykenet tekemään päätöksiä oikeiden asioiden puolesta.  Ei ole yhdentekevää mikä sinun toimintakykysi fyysisesti, henkisesti, sosiaalisesti, intellektuaalisesti ja taloudellisesti on. Toimintakyky näillä osa-alueilla on suorastaan ratkaisevaa!