hand-2909939_640.png

John Woodenin menestyksen määritelmä: mielenrauhaa siitä, että tietää tehneensä parhaansa. Dilemmana on, että mistä tietää antaneensa parhaansa?

Omasta kokemuksesta on voi toki näin aina todeta olleen tai ei. Objektiivisen tarkkailijan näkökulmasta näin ei kuitenkaan välttämättä olisi. ”Paras” nimittäin käsitteenä täytyisi määritellä: paras suhteessa mihin? Onko se kylän paras, valtion paras, mantereen paras vai maailman paras?

Käsityksemme omista kyvyistämme ja näin myös parhaasta suorituksesta on sidoksissa uskomukseen omasta parhaasta suorituksesta.

Ajatusleikki: mitä jos olisikin rinnakkaisessa todellisuudessa samassa tilanteessa toinen sinä. Tämä toinen sinä saa toiselta ihmiseltä uskoa ja kannustusta tehdä jotain, joka ylittää hänen oman uskonsa rajat.

Todellisuudessa olen nähnyt nimenomaan pelkästään sillä, miten ihmisten erinomainen kohtalo sekä usko heidän kykyihinsä muuttaa koko pelin. Usko on kykyihin, hyvyyteen ja siihen mitä ei ole vielä. Se on jotain näkymätöntä, josta on mahdollista tehdä totta kovalla ponnistelulla.

Tietenkään pelkkä toivominen ja uskominen ei riitä mihinkään ja lähellekään tuottamaan tuota haluttua lopputulemaa. Tarvitaan nimenomaan työtä, kokemus etenemisen tunteesta ja vahva usko, että kovalla työllä se voidaan saavuttaa. Ilman toivon kipinää ei ole uskoa ja ilman uskoa, ei ole niitä tuntemattomasta tulleita tuloksia.

Tarvitsemme toisia ihmisiä oman potentiaalimme saavuttamiseksi. Emme edes tiedä mihin meistä on ilman muita ihmisiä.

Tietoisesti voimme kuvitella itseksemme antavamme parhaamme. Tästä emme voi kuitenkaan olla varmoja ennen kuin eteemme langettaa jopa mahdottomalta tuntuvan tehtävän, antaa ohjausta ja kannustaa meitä kokeilemaan sitä.

Varo kokeilemasta, sitä saattaa vaikka onnistua. Mitä muuten käy, jos onnistuisit siinä, mitä et uskonut mahdolliseksi? Miltä elämä tuntuisi ja maistuisi?

Lopputulemista saattaa saada yllättävää voimaa aloittaa. Se mikä pitää meidät polulla, on kuitenkin nöyrät tavat, kirjoitetut tavoitteet ja hyvät ystävät.

Kun vaadit itseltäsi parasta, määrittele se. Katso faktojen ja lukujen, älä fiiliksen pohjalta. Luvut kertovat oikeastaan mihin pystyt ja myös mihin muut ovat pystyneet.

Luvut ovat mielenkiintoisia. Oleellista ei ole kuitenkaan peruutuspeiliin tuijottelu vaan taitava toiminta nykyhetkessä. Myönteistä karmaa luovaa toimintaa on ainakin se, että vahvistat omaa ja muiden ihmisten hyvinvointia. Näe ihmisten vahvuudet ja kohtele heitä nyt niin hyvin, kuin he olisivat jo niin hyviä kuin he voivat olla. Elä hyveet todeksi.

Kun olet tehnyt päivässä kaiken voitavasi, niin lepää hyvä ihminen. Uupumus on paras tyyny, sanotaan.

Janne