incense-2042096_640 (1).jpg

Buddhalaisuudessa on tällainen käsite kuin ”metta.” Jos Suomen kielellä kuvailisin mettan käsitettä, niin kuvailisin sen käsittävän ainakin myötätunnon, rakastavan ystävällisyyden, sovinnaisuuden ja hyväntahtoisuuden.

Suhtautuminen elämään mettan kautta muuttaa myös maailman suhtautumista sinuun ja tämä on erityisen ihmeellistä.

Thervada buddhalaisuudessa on mettan tila on yhdeksäs kymmenestä täydellistymisestä (Pāramitā).

Metta ja hyväntahtoisuus harjoitukset ovat yleisiä meditaatioita. Suomeksi yksi hyvin käyttökelpoinen ja yksinkertainen mettaharjoitus löytyy Nirdohan sivuilta.

Kun noudattaa ja harjoittaa mettaa, niin tietoisesti et ainakaan pyri aiheuttamaan kärsimystä. Tiedostamattomasti saatat silti sitä aiheuttaa, paljonkin. Buddhlaisuuden jalo kahdeksanosainen polku lupaa vapautumista kärsimyksestä. Sitä täytyy tässäkin kohtaa muistaa noudattaa, ensimmäinen askel on näet ’oikeat ymmärrys’. Myötätunnolla ja hyvällä tahdolla ilman oikeaa ymmärrystä voi saada paljon ikävää myös aikaan.

Erinomaista illan jatkoa!

Janne