Seth Godin All Marketers.PNG

Kuuntelin äänikirjana alkuviikosta Seth Godinin All Marketers Are Liars, eli miksi kaikki markkinoijat ovat valehtelijoita. Seth Godin taidokkaasti kuitenkin tarkentaa otsikkoaan: oikeastaan markkinoijat eivät ole vaan kuluttajat ja ostajat ovat valehtelijoita, me kaikki valehtelemme itsellemme jatkuvasti.

Kirjassa on taidokkaasti esitetty argumentti totuudenmukaisen tarinankerronnan puolesta. Ala-otsikko ”The Power of Telling Authentic Stories in a Low-Trust World” eli vapaasti käännettynä ’aitojen tarinoiden voima alhaisen luottamuksen maailmassa’ kertoo jo otsikkoa enemmän kirjan todellisesta sisällöstä.

Kirja argumentoi totuudenmukaisen ja aidon markkinoinnin puolesta. Seth Godin pohtii myös markkinoinnin etiikkaa ja vaikuttavuutta ja ihan syystäkin, sillä tarinankerronta on se työkalu, jolla valtaa voidaan ohjata ja kanavoida haluttuihin paikkoihin, halutuille ihmisille.

Kirjoittaja kuitenkin uskoo, että vaikkapa kirjan opeilla on enemmän hyvää vaikutusta, kuin kielteistä.

Seth Godinin viesti aidosta markkinoinnista puhutteli hyvin. Aito on vaikuttavaa, viimeistään Mahtama Gandhin esimerkki tämän todisti unohtumattomasti.

Buddhalle nimetty viisaus vapaasti käännettynä menee näin: ”Sanoilla on voima tuhota ja parantaa. Kun sanat ovat sekä totta, että hyväntahtoisia, ne voivat muuttaa meidän maailmamme.”*

Tämä ajatus on muuttanut minun maailmani. Totuus, myötätunto ja rohkeus ovat kolme sellaista, hyvettä joiden eteen kannattaa ponnistella joka päivä.

Seth Godin onnistuu kirjassaan hyvin kiteyttämään erityisesti tuon totuuden ja aitouden merkitystä, sekä sitten taas toisaalta niitä vaaroja muun kaltaisesta toiminnasta.

Aidot tarinat rohkeasti ja myötätuntoisesti esitettynä voivat muuttaa maailmamme. Kukaan ei ole kieltänyt, etteikö voisi olla samanaikaisesti rohkea, myötätuntoinen ja aito.

* “Words have the power to both destroy and heal. When words are both true and kind, they can change our world”  – Buddha