glass-ball-1746506_640.jpg

Keskittyminen turhiin asioihin on yhdentekevää, keskittyminen oikeisiin asioihin on käänteentekevää.

Yksinkertaisuus on kaunista, silti yksinkertaisuuden toteuttaminen ei sitä välttämättä ole. Tämä johtuu mielen taipumuksesta tarrautua ja takertua kaikenlaisiin asioihin. Ilman tietoista kykyä tunnistaa asiat jotka ovat päätettävissä ja toimittavissa, sekä kykyä toimia sen perusteella heti, niin mielen kyky harhautua on suurempi kuin kykysi toteuttaa tätä yksinkertaisuutta.

Kyky tunnistaa ja toimia oikeiden asioiden kanssa on ratkaisevaa. Moni tavallinen asia kuten kuumuudesta päivittely, murehtiminen tai vaikkapa äksyily tulevat aivan turhiksi ja tarpeettomiksi mikäli oivaltaa tämän ajatusharjoituksen.

Mieti mitä voit tehdä ja tee ne. Jos et täysin pysty niitä tekemään, niin laita asia kalenteriisi ja tee niitä asioita, joita voit tehdä nyt. Elämä on yksinkertaista perusasioiden suorittamista niin hyvin kuin mahdollista.

Ei ole vaikeita asioita, on vain oikeita asioita ja perusasiat ovat oikeita asioita. Ei ole oikotietä onneen, on vain perusasioiden mestarillista suorittamista.

Keskittymisesi perusasioiden suorittamiseen ratkaisee sen mitä saat elämältä. Älä keskity päivittelemiseen siitä mitä muut saivat ja sinä et vaan näe tämä tilaisuuteni harjoittaa hyveitä. Älä keskity siihen minkälaiset olosuhteet ovat, vaan rakasta kohtaloasi ja löydä hyvää siitä mikä on nyt.

Kun elämään oppii suhtautumaan sellaisena harjoituksena hyveelliseksi ihmiseksi, niin siitä tulee mieletön seikkailu. Oikeastaan kaikki mitä on nyt, ovat tilaisuuksia harjoittaa hyveitä. Haasteita voi ajatella vaikkapa opettajan määrääminä harjoituksina, tilaisuuksina oppia. Elämä opettaa jatkuvasti, mitä sinä otat siitä opiksi?

Me saamme pitää sen minkä osaamme ulkoa, läpikotaisin.

Kun harjoitamme hyveitä keskittyneesti, todennäköisyydet oppia ja muistaa kasvavat merkittävästi.

Erinomaista illan jatkoa!

Janne